2024-10-15

Lesz Pécs-Kozármisleny kerékpárút?

0

Pécs Város közgyűlése kedden tárgyalta a Pécs – Kozármisleny között megvalósítandó kerékpárút koncepció tervének elkészítéséhez szükséges forrás biztosítását.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata a 2021-2027 közötti programozási időszakban folytatni kívánja a kerékpárforgalmi létesítmények megvalósítását, így a városi kerékpárhálózat bővítését, illetve a megyei kerékpárutakkal történő összekötését.
Ezen fejlesztések között szerepel a Pécs város szemszögéből jelentős turisztikai és rekreációs forgalom bonyolítására alkalmas Pécs – Kozármisleny kerékpárút megvalósítása. A projekt előkészítése érdekében szükség van koncepció terv szinten kidolgozni a szóba jöhető nyomvonal lehetőségeket, annak érdekében, hogy a projektben megvalósítandó, végleges nyomvonal kiválasztásra kerülhessen.

Előterjesztés szövege:

A Közgyűlés úgy dönt, hogy a Pécs-Kozármisleny kerékpárút előkészítéséhez szükséges koncepcióterv elkészítése kapcsán megindítandó beszerzési eljárás lebonyolításához és a szerződés megkötéséhez szükséges, összesen bruttó 6.393.815,- Ft. összegű fedezetet biztosítja a Város 2024. évi költségvetéséről szóló 4/2024. (II.

Szerző

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük