2024-10-18

Hátrányból nyertünk

0

Kozármisleny – Opus Tigáz Tatabánya 3-2 (1-1)

Merkantil Bank Liga NB II-es bajnoki labdarúgó mérkőzés

Kozármisleny, 700 néző

Vezette: Molnár A. Tartalék játékvezető: Fehérvári P. Asszisztensek: Máyer G., Mohos M.

HR-Rent Kozármisleny: Lékai – Schuszter (Beke 73.), Vajda, Gajág, Turi – Horváth D., Major (Rácz 87.) – Horváth K. (Koszovscsuk 63.), Kirchner, Cipf (Kócs-Washburn 73.) – Horváth P. (Pesti 73.)

Vezetőedző: Pinezits Máté

Opus Tigáz Tatbánya: Balla – Buna, Kovács, Jagodics, Varga – Szegleti – Eördögh, Csernik (Kocsis 87.), Derekas (Árvai 86.) – Kiprich (Jelena 60.), Vida (Soltész 71.)

Vezetőedző: Gyürki Gergely

Gólszerzők: Kirchner 40., 81., Pesti 78., illetve Vida 15., Soltész 74. percben.

Sárga lap: Horváth D. 21., Pesti 92. illetve Vida 21., Varga 30., Jagodics 45+4., Derekas 80., Jelena 89., Buna 93. percben.

Az újonc Tatabányát fogadta a HR-Rent Kozármisleny, akik 3 hete hazai pályán 7-0-ra kaptak ki a Kazincbarcikától, azóta a MOL Magyar Kupában továbbjutottak a legjobb 32 közé.

A Kozármisleny csapatában kooperációs szerződés keretében kezdőként lépett pályára Horváth Kevin, aki 2005-ös születésű fiatal labdarúgó, de már 11 alkalommal az NB I-ben is pályára lépett a Paks színeiben.

A vendégek együttesében egy korábbi kozármislenyi labdarúgó, Jelena Richárd szerepelt, aki a mislenyi utánpótlásban nevelkedett, majd megjárta az NB I-et és később bemutatkozott felnőtt csapatunkban is.

A 13. percben Kiprich esett el a tizenhatoson belül, a játékvezető Vajda felszabadítását szabálytalanságnak ítélte meg, így büntető következett. A tizenegyest Vida a kapu bal oldalába rúgta, Lékai jól érezte meg az oldalt és közel is volt, azonban a labda a kapu jobb oldalában kötött ki. 0-1.

A 16. percben Horváth P. veszélyesen érkező beadását tisztázták a vendég védők.

A 17. percben egy jobb oldali beadást fejelt Horváth P. a kapu fölé.

A 37. percben Kiprichtől kapott jó kiugratást Vida, aki keresztbe a bal kapufa mellé lőtt.

A 40. percben Kirchner vezette rá a kapura a labdát és célozta meg a tizenhatos vonaláról a kapu bal alsó sarkát, amit a kapufa segítségével ki is lőtt. 1-1!

A 46. percben Eördögh beadásába ért még bele a kapu közvetlen közelében Derekas, Lékai azonban hárítani tudta a kísérletet.

Vitatható 11-essel szerzett vezetést a Tatabánya, így az eredmény alakulása kedvezően alakult számukra, szervezetten védekeztek, kevés helyzetet tudott kidolgozni a Kozármisleny.

Az 55. percben Vida jobb oldali beadására érkezett tisztán Kiprich és lőtt kapura, Lékai hatalmas bravúrral védett.

A 67. percben Koszovscsuk lőtt kapu fölé.

A 68. percben Koszovscsuk jobb oldalról adta be a labdát középre Horváth Péternek, aki védője szorításából még bele tudott érni a labdába, viszont Balla így könnyedén védeni tudott.

A 74. percben egy bedobás után megcsúsztatott labda került Soltészhoz, aki kirúgta a jobb alsó sarkot. 1-2.

A 78. percben Gajágtól kapott labdát Pesti, amit kapura vezetett és az érkező vendég kapus mellett a hálóba lőtt. 2-2!

A 81. percben Pestitől kapott labdát Kirchner, aki nagy erővel 16 méterről a felső léc alá bombázta a labdát. 3-2!

A Kozármisleny volt a kezdeményezőbb, de a Tatabánya jól szállta meg a saját térfelét, lezárták a széleket, nagyon kevésszer sikerült megbontani a védekezésüket. A második félidőben 1-1-nél Lékai nagyot védett, de később mégis a Tatabánya szerzett vezetést, ami nem nagyon volt benne a mérkőzésben.

Pinezits Máté cseréi jól ültek, Pesti Zoltán góllal és gólpasszal hálálta meg a bizalmatKirchner Krisztián pedig ismét duplázott, őrzi jó góllövő formáját!

Fontos győzelem volt a két idegenbeli összecsapás előtt, amit sikeresen abszolvált a csapat!

Gratulálunk a győzelemhez!

Pinezits Máté: Nagyon jó karaktert mutatott ma a csapat, 0-1-nél és 1-2-nél is csinálták tovább a megbeszélteket, és sikerült megfordítani a mérkőzést. Annak is örülök, hogy sikerült 3 gólt szereznünk, ami mutatja a csapatnak a felfogását. Minden csapatnak 21-22-es kerete van, így játékosként nem egyszerű, hogy egyik héten több, másik héten kevesebb lehetőséget kapsz, vagy adott esetben az egyik héten kapsz lehetőséget, a másikon nem is játszol. Mi hétről-hétre arról beszélgetünk, hogy aki éppen bekerül a kezdőcsapatba, vagy beáll csereként, az mindig tud hozzátenni a csapat játékához és teljesítményéhez, és ez nagy pozitívum. Ez így volt ma is, mindenki szenzációsan kivette a részét a sikerből. Természetesen voltak olyanok is, akik ma nem kaptak lehetőséget, de az elmúlt hetekben már olyan jeleket mutattak, hogy a következő hetekben ők is megkapják majd a játéklehetőséget. Látjuk a hibákat, azokat szeretnénk kijavítani. Ezt a győzelmet szeretném kicsit a szertárosunknak, Lali bának is ajánlani, jól látja azokat a dolgokat, amelyek a pályán és az öltözőben történnek. Azon túl, hogy profin dolgozik, a fociban is szervesen kiveszi a részét a csapat és a stáb irányában. Azt, hogy az első perctől kezdve hangorkán van, alig halljuk a saját hangunkat az pedig extra! Le a kalappal a mislenyi szurkolók előtt! Köszönjük a támogatásukat!

Gyürki Gergely: Azt gondolom, hogy 70 percig rengeteg pozitívuma volt a mérkőzésnek a mi szempontunkból, 70 percig az történt a pályán, amit mi elterveztünk. Nagyon jól lezártuk a területeket és nekünk voltak gólszerzési lehetőségeink, de a helyzetkihasználásunkban maradt kívánnivaló. A 70. perc után úgy éreztem, kicsit fárad a csapat, megpróbáltunk szerkezetet váltani, jobban lezárni a széleket, azonban a tengelyben nem voltunk elég kompaktak és ezt nagyon jól kihasználta a hazai csapat, ezért gratulálok nekik!

Szerző

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük