2024-10-18

Így teljesítettek a képviselők

0

Júniusban megvolt a bizonyítvány osztás, amely alapján néhány képviselő megbukott, de a legtöbben azért, mert az elmúlt öt évben mindenhez bólogattak, önálló véleményük nem sok volt.

Íme a misleny.hu bizonyítványosztása személyenként:

Tuza Julianna / alpolgármester: elégséges

A polgármester legfőbb bizalmasának számító, korábbi postás hozzájárult ahhoz, hogy a település erkölcsi válságba került. Feltétel nélkül minden előterjesztés megszavazott, fedezte a polgármesteri trükköket.

Az ő nevéhez fűződik dr. Bíró Károly büntetőügyében szereplő összeg utólagos lepapírozása. Az alpogármesteri feladathoz nem tudott felnőni, hiszen neki többször kellett volna mondani, hogy ezt ne vagy eddig és ne toább… De nem sikerült. 

Kellemetlen helyzetben lesz az új testületben, hiszen a korábbi irányvonalat már nem tudja tovább vinni. Szembe kell majd nézni a felelőtlen szavazataiért és annak következményeiért.

Hamvas Éva: közepes

Sok vizet nem zavart Hamvas Éva az elmúlt öt évben. Kezét minden előterjesztésnél felemelte, saját álláspontját, véleményét a testületi üléseken a lakók nem tudták meg. A választási kampányban nagyon sok támadás érte, a testületen kívüli „élete” miatt, amelyek alapján a választók nem szavazták be az új testületbe.

Hamvas Éva jött, öt évig megszavazott mindent és ment.. Sokat nem tett a település fejlődése érdekében…. Kozármisleny történelmében maradandót nem alkotott.

Tarcsay Gyöngyvér: közepes

Nehéz értékelni a legrutinosabb képviselő képviselői munkáját, hiszen az elmúlt öt évben perifériára volt téve a véleményei és elképzelései miatt. Sajnos Gyöngyvér így képviselőként nem tudott sokat hozzátenni, hiszen javaslatait legtöbbször nem fogadták meg, aztokat leszavazták.

Gyöngyvér inkább a képviselőségen kívül volt aktív, amihez nem kellett a polgármester engedély. Építette tovább a közösségét, amelyre büszke is lehet.

A választók nagy többsége azonban újra a képviselői székbe akarta látni, így az új testületben reményeink szerint több lehetőséget kap és újra szárnyalhat a város Tarcsay Gyöngyvére.

dr. Kállay Sándor: elégtelen

Többet vártunk tőle, a kora, tapasztalata és az önéletrajza miatt is. Sanyi bácsi azonban gyorsan beállt azok közé, akik mindenhez adták a nevüket, legyen az bűncselekmény gyanús dolog, szabálytalanság vagy erkölcsileg nehezen támogatható dolog.

Sanyi bácsi bizottsági elnökként hozzájárult ahhoz, hogy a város pénzügyileg, erkölcsileg is romokban hever. A választók elégtelenre szavazták a teljesítményét, még úgy is, hogy a tavaszi kampánypénzek az általa vezetett társadalmi szervezeten lettek átfuttatva. Ő felelt a bíró-féle piknikekért és mindenféle népbutító kampányfogásért…

Horváthné Emesz Krisztina: elégtelen

A képviselő asszony, tanácsnok beszámolója magáért beszélt. Abból kiderült, hogy sok mindent nem tett a városért, mint képviselő. Sokat elmond az is, hogy a cége könyvelte az önkormányzati gazdasági társaságokat, de mára már azokat sem.

Krisztinától emberileg többet várt mindenki, de ő nem tudott felnőni a feladatokhoz. Neki maradt a kínai utazgatás, néhány rendezvényen való megjelenés…

Polgármester korábbi kijelentése alapján „szakmailag és emberileg” is csalódást okozott neki Emesz Krisztina.

A város lakói úgy gondolták, hogy ez nem elég a képviselőségre…

Varga Éva: hármas

Képviselői kvalitásait nem mutatta meg az elmúlt öt évben, de nem is volt rá lehetősége. Elfogadhatatlan mindenki számára az, ahogy vele beszélt és bánt a polgármester.

Bízunk benne, hogy az új testületben képviselőként és nem iskola igazgatóként tud maradandót alkotni. Erre most megvan minden esélye.

dr. Farkas Róbert: négyes

Egy biztos dr. Farkas Róbert az egyik megosztóbb képviselő a testületben. Nagyon sokat dolgozott, amelynek eredményei már a bíróságon illetve a nyomozóhatóságoknál vannak. Elmondható, hogy dr. Farkas a település Hadházy Ákosa. Felderített és kiszimatolt mindent és közzé is tette.

Becsülendő, hogy véleményét nem változtatta meg az elmúlt öt évben. Ő úgyanolyan ember tudott maradni, mint öt éve volt.

Az új testületben is bízhatunk benne, hogy megalkuvás nélkül folytatja ezt a munkát.

Böröcz Tamás: elégséges

Nehéz értékelni Böröcz Tamás képviselői munkáját. Tavasszal a beszámolóján sokan nevettek, hiszen komplett évet kihagyott a tevékenységének felsorolásából, mondván nem tudta, hogy be kell számolni.

Stílusa és megszólalásai is sokszor arrogánsak voltak, néha még támadó jellegűek is. Egy biztos, hogy képviselői megbízatása alapján mindig kiállt a polgármester mellett, igazi, önálló gondolata és véleménye nem volt, igaz nem is lehetett.

A testületen kívüli munkája miatt azonban a választók bizalmat szavaztak, de az biztos, hogy ez a stílus és megnyilvánulás a következő ciklusban már nem lesz megfelelő. Kérdés, hogy hű „szolga”, szavazógép szerepből mennyire tud, akar kilépni.

Szerző

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük