2024-10-18

A Merkantil Bank Liga NB II 8. fordulójában a 2. helyezett Kolorcity Kazincbarcika SC a 4. helyezett HR-Rent Kozármisleny együttesét fogadja, a találkozó szeptember 29-én, vasárnap 17:00-kor kerül megrendezésre.

A Kazincbarcika bár rosszul kezdte a bajnokságot (kikaptak Csákváron, majd jött egy értékes döntetlen a Vasas otthonában, de utána fájó vereség csúszott be otthon a BVSC-től), ezt követően azonban zsinórban 4 győzelmet arattak és kiváló formába lendültek (a MOL Magyar Kupa mérkőzésen az NB I-es Diósgyőrt is hosszabbításra kényszerítették).

A 4 egymást követő sikerük: 5-0-ra győztek Budafokon, majd a jó erőkből álló Gyirmótot 2-1-re múlták felül hazai pályán, ezt követően 7-0-ás sikert értek el Tatabányán, majd a listavezető Szentlőrincet fektették két vállra TV-s meccsen, a végeredmény 2-0 lett.

A Kazincbarcika jól erősített a nyáron és többek közt az új vezetőedző, Erős Gábor szerződtetése is jó húzásnak tűnik, hiszen az eddigi középmezőnybeli és alsóházi szereplések után a bajnokság üde színfoltja lettek és feljutást érő helyen állnak. Szervezett, jó csapat benyomását keltik, akik ráadásul a gólokkal sem fukarkodnak.

A KBSC messze a legtöbb gólt rúgta, 7 forduló alatt 20-at, ami közel 3-as meccsenkénti átlagot jelent.

Ezek alapján nem vár könnyű feladat Kirchnerékre, hiszen nem kérdés, hogy a Kazincbarcika hazai pályán, saját szurkolói előtt a győzelem megszerzéséért száll harcba, vagy ahogy az egyik nagy nyári igazolás, Bódi Ádám is mondta: szeretnének idén valami nagyot alkotni. Mindez azt is jelenti, hogy nem elégszenek meg azzal, hogy most éppen jól állnak és nincs veszélyben az NB II-es tagságuk, úgy tűnik merészebb céljaik vannak.

A HR-Rent Kozármisleny a Barcikához hasonlóan jól szerepel, csupán 1 pont hátrányban van csapatunk a borsodi alakulat mögött, így győzelmünk esetén akár meg is előzhetnénk őket.

A múlt fordulóban csapatunk nagy erőről tett tanúbizonyságot, amikor kétszer is hátrányban volt, de végül jó hajrával sikerült fordítani. Ebből két dologra is következtethetünk: a játékosok mentálisan rendben vannak, másrészt a hajrában történő fordításhoz, a jó végjátékokhoz szükség van a jó fizikális paraméterekre is.

Csapatunk neve mellett 3 győzelem, 3 döntetlen és 1 vereség áll, ami 7 fordulót követően mondhatni várakozások feletti. Ugyanakkor a sok pozitívum mellett, ha valamiben van még tartalék és ahol lehet tovább fejlődni, az az idegenbeli szereplés, márpedig erre most itt a kiváló alkalom, hogy egy jó csapat otthonából hozzunk el pontokat.

Nyilván a hazai pálya előnye miatt a Kazincbarcika esélyesebb, de ebben az osztályban szinte minden mérkőzés 3 esélyes, nincs lefutott találkozó, túlzás nélkül állíthatjuk, hogy bárki legyőzheti aktuális ellenfelét, akár hazai pályán, akár idegenben.

A HR-Rent Kozármisleny csapatában a tavalyi NB II-es gólkirály Kirchner Krisztián tartja jó formáját, 7 forduló alatt szerzett 8 gólja kimagasló teljesítményt mutat, támadónk remekül érzi az ellenfelek kapuját, és az idei 8 találat között még 11-esből szerzett gól sincsen.

Csapatunkban erős támadó potenciál van, sokszor éppen az okozhat fejtörést a szakmai stábnak, hogy ki kapjon lehetőséget kezdőként, mert több hasonló képességű labdarúgó vár bevetésre.

Idei csapatunknak nagy erőssége, hogy a kispadon is olyan labdarúgók ülnek, akik hasonló képességűek, mint a kezdőcsapat játékosai, márpedig ez nagy előny akár a mérkőzések közbeni cseréléseknél, vagy éppen az ellenfélhez igazított taktikához leginkább illő labdarúgók kiválasztásánál.

Szerző

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük