2024-10-18

A Merkantil Bank Liga NB II 9. fordulójában az FC Ajka otthonában lépnek pályára a HR-Rent Kozármisleny labdarúgói – írja a kozarmislenyfc.hu

Az előző évben 5. helyen végzett a Kozármisleny a másodosztályú bajnokságban, mellyel méltán nyerte el a meglepetéscsapat titulust. A megelőző évben az FC Ajka 3. helyen zárt a Merkantil Bank Ligában, akkor pedig őket nevezte mindenki meglepetés csapatnak!

Vasárnap 17:00-kor tehát az előző két év meglepetés csapatai mérik össze tudásukat az Ajkai Városi Sportcentrumban.

Az FC Ajka zaklatott évet zárt tavaly, pocsék ősz után egy jól sikerült tavasszal a hátuk mögött biztosították helyüket a magyar másodosztályban.

Az idei évben sem kezdtek jól, az első három fordulóban csak 1 pontot szereztek (otthon kaptak ki 1-0-ra a Szentlőrinctől, majd 3-0-ra Békéscsabán, a 3. fordulóban pedig 0-0-ás döntetlent értek el Ajkán a Szeged ellen).

Ezt követően győzni tudtak Kispesten (1-2), majd hazai pályán győzték le a tavaly még NB I-es Kisvárdát. A Vasas otthonában sokáig úgy tűnt, hogy pontot szereznek, de a 90. percben Tóth Milán góljával nyert a Vasas.

A 7. fordulóban 2-1-re vezettek a Budafok ellen, de ekkor a 84. percben bekapott gól miatt értékes 2 pontot veszítettek. A múlt héten ismét győzelmet ünnepelhettek, idegenben 2-1-re győzték le a Tatabányát.

Az NB II mezőnye nagyon kiegyenlített és a tabella is rendkívül szoros. A 2. helyezett és a 13. helyezett között csupán 4 pont a differencia, arról nem is beszélve, hogy az alsóházban olyan csapatok tanyáznak jelenleg, akik alapvetően a mezőny első felébe voltak várhatóak (Honvéd, Soroksár, Mezőkövesd, Vasas, Szeged, Ajka), így vélhetően még a mostaninál is nagyobb harc várható az NB II-ben.

Ilyen szoros versenyben egy-egy győzelem nagyon sokat érhet, miképp egy-két váratlan vereséggel is könnyen vissza lehet csúszni!

A HR-Rent Kozármisleny idei szereplése minden várakozást felülmúl, nem a kincstári optimizmus mondatta velünk, hogy a csapat célja a bennmaradás, hanem ebben a 16 csapatos NB II-ben nem lehet más a célja egy ilyen kiscsapatnak, mint a Mislenynek, hogy sikerüljön bennmaradni, ami már önmagában nagy eredmény!

A HR-Rent Kozármisleny jelenleg az egycsoportos, 16 csapatos NB II ELSŐ HELYÉN ÁLL, amit kimondani, leírni is nagy dolog, ÓRIÁSI BÜSZKESÉG!

Ettől még a csapat céljai nem változtak, továbbra is a földön járnak labdarúgóink és nem gondolják azt sem, hogy ők a legjobb csapat ebben a bajnokságban!

Természetesen nagyon örül mindenki az eddigi szép sikereknek, de meccsről-meccsre gondolkodunk csak, mindig az aktuális mérkőzést szeretnénk megnyerni, arra jól felkészülni!

Most sincs ez másképp, tudjuk, hogy az Ajka egy erős csapat, jó játékosokkal a soraikban. A hazai pálya előnye természetesen mellettük szól, de Kazincbarcikán is a hazai csapat volt esélyesebb, a végeredményt pedig tudjuk!

Az Ajka 11 megszerzett pontjával a 9. helyezett, csupán 4 pontra van csapatunktól, játékerejüket pedig megmutatták tavasszal is, így biztosan nem vár könnyű feladat Pinezits Máté együttesére.

A szakmai stáb most is felkészíti a labdarúgókat az Ajka elleni összecsapásra és ahogy korábban vezetőedzőnk mondta, ebben a keretben mindenkire szükség van, és mindenki meg is kapja a lehetőséget.

Szerencsére az eddigi mérkőzéseken a csereként pályára lépők (akik közül bárki kezdő is lehetne) mindig sokat lendítettek a csapat szekerén, sőt, több alkalommal éppen a cserejátékosok döntötték el a mérkőzést.

Ha csak a legutolsó összecsapást nézzük, a korábbi mérkőzéseken kezdő, de ott csereként pályára lépő Cipf Dominik nyert meg egy fejpárbajt és csúsztatott a csereként pályára lépő Debreceni Zalánhoz, aki remekül passzolt Kirchnernek, tőle pedig a szintén cserejátékoshoz Kócs-Washburn Erikhez került a labda, tőle vissza Kirchnerhez és így vezetett 2-1-re a Kozármisleny.

A következő gólunk Cipf Dominik remek labdaszerzéséből indult, majd a hosszún érkező Kócs-Washburn elé történő passz után utóbbi labdarúgónk hatalmas gólt ragasztott a hazai kapu bal felső sarkába és máris 2 góllal vezettünk.

Csapatunk egyik erőssége éppen ez, hogy sok hasonló képességű labdarúgó alkotja, akikben van potenciál.

Bízunk benne, hogy a mostani jó széria folytatódik Ajkán is és sikerül pontokkal hazatérni az újabb idegenbeli mérkőzésről!

Szerző

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük