2024-10-17

U17-es csapatunk bekerült a Final Four-ba, ahol három akadémiai csapat ellenében kellett felvenniük a  harcot.

Már maga a tény, hogy sikerült bekerülnünk a legjobb négy csapat közé, megsüvegelendő teljesítmény, hiszen példának okáért a Győr utánpótlás csapatát is magunk mögé tudtuk utasítani az alapszakasz pontvadászata során, így a második helyet szereztük meg a tabellán, ami azt jelentette, készülhetünk a gyáli hétvégére.
Az elődöntőben a DVSC SCHAEFFLER csapata várt ránk. Azt elmondhatjuk, hogy egyenlő ellenfelei voltunk a keleti akadémiának! 
Bár a cívis város csapata indította jobban a hatvan percet, gyorsan magunkra találtunk. A 0-2-es minirohamot megállítottuk, majd egalizáltunk. A félidő feléig fej-fej mellett haladtak a csapatok eredmény és játék tekintetében is, majd a Debrecen tudott egy csöppnyi előnyt kiharcolni magának, amire érkezett is az időkérés Fekete Tamástól. Az ellenfél elszakadását ugyan megállítottuk, de a záró sípszóig közelebb már nem tudtunk férkőzni hozzájuk. A térfélcsere után azonban ismét beragadtunk egy kicsit: 0-4-es futást láthatott a publikum a Debrecen részéről. Csakúgy, mint az első félidőben, a másodikban is sikerült rendezni sorainkat az első pár percet követően, azonban az addig összeszedett hátrány már túlzottan tetemesnek bizonyult. A végére ugyan közelebb kerültünk, de az újabb csoda elmaradt. Búslakodásra azonban semmi okunk nem volt ezúttal sem. Egyenlő ellenfelei voltunk a későbbi ezüstérmes gárdának (Döntő: NEKA – DVSC SCHAEFFLER 34-26) az elődöntő során!
Ezzel el is dőlt, hogy a korábbi elődöntőben alulmaradó Ferencvárosi TC (Ferencvárosi TC – NEKA 28-37) lesz az ellenfelünk a másnap délelőtti bronzmérkőzésen. 
Nem egyszerű feladat másnap délelőtt, 24 órán belül kifutni a pályára, de persze ez a körülmény az ellenfélre is igaz!
Ennek ellenére nagyon jól kezdtük a mérkőzést, hiszen 3-0-ás rohammal jeleztük, bizony igényt tartanánk egy szépen csillogó éremre is. Ezt követően kezdett el éledezni a fővárosi csapat: felzárkóztak egy találatra. Ezt a támadást is jól reagáltuk le, újra mi kerültünk előnybe. Ezúttal négy találattal tudtunk meglépni, hogy aztán a már korábban látott forgatókönyv valósuljon meg. Ismét a Fradi percei következtek, de ezúttal az egyenlítésig jutottak. Jókor jött a félidőt jelző sípszó. Volt mit átbeszélni az öltözőben, de a kezdés után nem tudtunk ellépni a 16 találatról, ellentétben a fővárosi gárdával, akik lassan, de biztosan elkezdtek előnyt kiépíteni maguknak, kihasználva a hibáinkat. A végére egy kicsit elfogytunk fizikailag, aminek következtében a lefújásra lett a legnagyobb a különbség a két gárda között, így a bronz végül a Fradi nyakába került. 

Bár két vereség lett a vége, egy pillanatig sincs miért szégyenkeznünk! Sőt! Egyetlen nem akadémiai csapatként tudtunk bejutni a négyes döntőbe a korosztályunkban. Sokkal több játékossal rendelkező csapatokkal vettük fel a versenyt, és mutattuk meg, hogy alázatos és folyamatos munkával, kitartással fel lehet velük venni a kesztyűt, és lehet szép eredményt elérni.
A hit és az akarat vitte előre a csapatot. A hit a munkában és egymásban, és a végtelen akarat, ami által nem volt vesztett helyzet! Büszkék vagyunk rátok lányok! Kívánjuk, hogy a jövőben is ilyen alázatosan, szorgalmasan dolgozzatok! 


Gratulálunk Csajok!
Gratulálunk a stábnak, felkészítőknek és mindenki másnak is, aki hozzátett ehhez a sikerhez!

Fekete Tamás: A hétvégén nagy megtiszteltetésben volt részünk, hiszen a korosztályunk legjobb három akadémiájával mérhettük össze tudásunkat. Örömmel jelenthetem, hogy egyetlen mérkőzésen sem vallottunk szégyent, sőt, mindenki büszke lehet a teljesítményére.
Ez a csapat nem csupán egy összetartó közösség, hanem karaktere és stílusa révén is kiemelkedik a mezőnyből. Egész szezonban és ezen a rangos tornán is megmutattuk, hogy mi tesz minket egyedivé: a kitartásunk, az elszántságunk és a közös cél iránti elkötelezettségünk.
Minden játékosomnak és stábtagunknak szeretnék köszönetet mondani, hiszen mindannyian hozzájárultak ahhoz, hogy idáig eljutottunk. Büszkék lehetünk arra, amit elértünk, mert a lehetőségeinkhez mérten a maximumot hoztuk ki magunkból.
Köszönjük mindenkinek, aki hitt bennünk és támogatott minket ezen az úton. Ez a hétvége is bizonyította, hogy együtt bármire képesek vagyunk. Folytassuk a megkezdett utat, és építsünk tovább egy olyan csapatot, amelyre nagy szüksége van a kézilabda társadalomnak. Mérhetetlenül büszke vagyok a közösségünkre!

Kozármisleny SE – DVSC SCHAEFFLER 31-34 (14-19)
U17 I. Osztály – Elődöntő, 2024.06.08.
Gyáli Sportcsarnok
Játékvezetők: Bálint Barnabás, Török Kristóf 

Kozármisleny SE: Nickl, Lasztóczi, Horváth – Böröcz, Kéki, Bernhardt 10, Friedszám 5, Farkas, Hónig 3, Ostrosics 4, Kormány 3, Papp-Szentpáli 1, Pintér 3, Dalmi 1
Vezetőedző: Fekete Tamás

Ferencvárosi TC – Kozármisleny SE 32-25 (16-16)
U17 I. Osztály – Bronzmérkőzés, 2024.06.09.
Gyáli Sportcsarnok 
Játékvezetők: Babidorics Bence, Reszegi Csaba

Kozármisleny SE: Nickl, Horváth – Böröcz, Kéki, Bernhardt 9, Friedszám 3, Farkas, Hónig 2, Ostrosics 1, Kormány 2, Papp-Szentpáli 5, Pintér 3, Dalmi
Vezetőedző: Fekete Tamás 

A négyes döntő végeredménye:

  1. NEKA
  2. DVSC SCHAEFFLER 
  3. Ferencvárosi TC 
  4. Kozármisleny SE

Forrás: https://www.kozarmislenyse.hu/u17_gyal

Szerző

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük