2024-10-18

Az aranyérmes csapat és szurkolói utcabállal zárták a szezont

Egy remek hangulatú mérkőzésen,mintegy ezer (!) szurkolóelőtt új bajnokotavattak alabdarúgó NB III. Dráva-csoportjában: a Kozármislenyhazai pályán legyőzte a tavalyi első Szentlőrincet, így megnyerte a bajnokságot.

Öröm volt nézni azt a kígyózó sort, ami a mérkőzés előtt több mint fél órával a kozármislenyi pálya bejárata előtt bebocsátásra várt. Nem csak a helyieket, valamint a vendég Szentlőrinc drukkereit mozgatta meg a bajnokavatás, a PMFC-Pécs Plaza több játékosa is kíváncsi volt a meccsre, sokan jöttek Pécsről, és a környező településekről is. Persze a rossznyelvek nem hagyták ki az adódó poént, az NB I-től búcsúzó PMFC-sek talán éppen ellenfélnézőbe jöttek.

A sor a kezdésig sem csappant meg, így bőven akadtak olyanok, akik az első perceket a kerítésen kívülről tekintették meg. Ritka látvány, de szívesen megszokná a futballbarát szem: a csinos kis lelátón egy szem szotyit nem lehetett volna leejteni, a pályát övező korláton könyökök százai, s néhány lépéssel hátrébb, az emelkedőn is főleg a hazai csapatért szorítók tucatjai. Nagyon sokan várták azt, hogy az NB II-at egy ponttal vezető Kozármislenymegtartsa előnyét, s bár a mérkőzés közben a többség csendes szemlélőként figyelte a történteket, Lauer Norbert két góljánál azért mindenki megtalálta a hangját.

A hazaiak 8-asa, a „sűrű” legény nagy örömet okozott a Kozármislenyértszántóknak, nem csoda, hogy a lefújás után alig győzte fogadni a gratulációkat. – Nem döntetlennel akartunk bajnokoklenni, hanem le akartuk győzni a Szentlőrincet – mondta szélesen mosolyogván 27 éves csatár, aki 12 góllal zárta a bajnokságot. – Óriási az öröm, látja, már most is bulizunk, és biztos, hogy még fogunk is.

A két edző arcára volt írva az eredmény. Bár Mészáros Ferenc csapata bajnoki cím esetén sem juthatott volna fel, nem lenne jó tréner, ha az elszalasztott aranyérem miatt nem bánkódna. „Az utolsó két-három meccsen már hiányzott belőlünk az, ami egy bajnokság megnyeréséhez kell. A hazaiak megérdemelten végeztek az élen, ők berúgták a helyzeteiket, mi pedig a több lehetőségünkből egyet sem értékesítettünk.”

A Kozármisleny edzőjét, Udvardi Zoltánt alig lehetett elszakítani a pályát körbeálló, ünneplő szurkolóktól. Az első bajnoki címének örülő szakvezető elmondta, nagyon jó ellenfelet győztek le, ha nem is látványos, de fegyelmezett játékkal, és persze két szép góllal.

– Három év munkája érett be. A játékosaim időt és energiát nem kímélve dolgoztak, végig hittek és bíztak az elképzeléseimben – mondta a tréner, majd fogadta az újabb és újabb gratulációkat.

Az ünneplés a pályán kívül is folytatódott, a története legjobb eredményét elérő mislenyi csapat tagjai és szurkolói utcabállal zárták a számukra remek szezont.

KOZÁRMISLENY – SZENTLŐRINC 2-0 (1-0)

Labdarúgó NB III., utolsó forduló. Kozármisleny, 1000 néző. V:Hegyi

KOZÁRMISLENY: ANTAL – Suba, Fellai, ÉLES, Kanizsai (Both) – Morvai, Farkas, KUTYÁNCSÁNIN, Hergenröder -LAUER (Csorbics), Müller (Máté). Edző: Udvardi Zoltán

Szentlőrinc: Horváth G. – Zámbó,Schuszter, KRAUSZ, Armbruszt (Veit) – Papes, Gálfy (Krász), BERKICS – Szabó N. (Bodó), Pincehelyi, Abou Warda. Edző: Mészáros Ferenc.

Sárgalap: Suba 29. p., Morvai88. p., ill Papes 20. p., Pincehelyi 90. p.

Gólszerző: Lauer 45. p., 56. p.

Forrás: Új Dunántúli Napló, 2007. június (18. évfolyam, 147-176. szám)2007-06-03 / 149. szám

Szerző

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük