2024-10-17

2011: 100 milliót bukott a város?

0

A jelek szerint soha nem létezett a milliárdos – Tartozás miatt lett öngyilkos az üzletasszony?

Csaknem 90 millió forintja veszhet Kozármislenynek, mert arra a pécsi ügyvédre bíztak pénzt, aki sikkasztás miatt feljelentette magát Nem kizárt, hogy hasonló ügy miatt lett öngyilkos a német milliárdost „ígérő” helyi üzletasszony.

Kozármisleny 25 hektáros ipari parkot szeretne kialakítani az autópálya közelében, ehhez földterületekre van szüksége, amelyekért összességében 100 milliót is áldozna. Erről már 2007- ben született testületi döntés, ám amikor a földtulajdonosok megtudták, hogy a város a leendő vevő, többszörös árat kértek.
Völgyesi Gyula, Kozármisleny polgármestere megerősítette, dr. E. L. – a magát sikkasztásért feljelentő pécsi ügyvéd – 2009 nyarán már arról tárgyalt vele, hogy ő majd olcsón szerez a városnak telkeket. A 100 milliós keretet 2010-ig minden évben megszavazta a testület.
Az ügyvéd segítségével 2010 első felében vásároltak egy területet, az ügylet 12 millió forintjába került a városnak. Több üzlet nem köttetett, így a nyár végén visszakérték a pénzt, az ügyvéd haladékot kért, de októberre sem fizetett. Állítólag novemberre derült ki, hogy a jegyző nem jegyezte ellen a letétnek szánt összeget, ezért fegyelmi eljárást is indított, majd az ügyvéd ellen is feljelentést tettek. A pénzügyi vezetőt nyugdíjazták, ugyanakkor mindenki azt mondja, a hivatalban szabálytalanság történt, ennél több azonban valószínűleg nem, hisz ha a testület a letétre nem is, a tervezett 100 milliós ügyletre áldását adta.

Feleki szerint sem létezik a német milliárdos
A fentiekhez ugyan valószínűleg nincs köze, de egy másik, nagyon hasonló ügy is foglalkoztatja a kisvárost. December végén öngyilkosságot követett el
H.-né B. É. Ő volt az, aki állítása szerint névtelenséget kérő német milliárdostól „hozott” milliókat Kozármislenybe, de a külföldi üzletember H.-nén keresztül uszodát és sporthotelt is ígért. Áprilisban H.-nét állítólag megverték, emiatt visszalépett a „milliárdos”, aki a futballcsapatot is szponzorálta. Ma már Feleki Attila, a sportegyesület elnöke, önkormányzati képviselő is úgy gondolja, hogy a „milliárdos” soha nem létezett. Feleki lapunknak elmondta, eleinte hitt az üzletasszonynak, mert a futballcsapat tényleg kapott szponzori pénzeket az ő közvetítésével, s a szálloda terveit is elkészítették. Kiemelte: emiatt nem érte hátrány Kozár- mislenyt, a város emiatt nem veszített pénzt, a 20 milliós szállodai tervek ma is megvannak. Jegyezzük meg: az állítólagos megveretést követően kellett volna bemutatni a sporthotel felépítéséhez szükséges ösz- szeg javát. Több, egymástól független forrásból is úgy tudjuk: H.-né többeknek tartozott jelentős összeggel, álb’tólag összesen több száz millió forinttal. Ügyfeleinek jó befektetést ígért, s az elején egyeseknek fizetett is szép kamatokat, a tőkét azonban már ők sem kapták meg. Minden arra mutat, hogy a hotel és uszoda terve, valamint a német milliárdos csak mézesmadzag volt egyfajta reklám lehetett, hogy H.-né minél szélesebb ügyfélkört építhessen ki.

Forrás: Új Dunántúli Napló / 2011. január 6.

Szerző

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük