2024-07-24

A bajnok Kozármisleny edzője már a jövőn töri a fejét

A nagy ünneplés elmaradt, de sort kerítenek rá Kozármislenyben, ezt megígérte Németh Zsolt, az NB IlI.-ban bajnoki címet nyerő együttes vezetőedzője, aki szeretné a hátralévő meccseket is megnyerni, és a jövőre is gondol.

– Korábban a feljutást nem igazán ünnepelték meg. Nyugtasson meg, hogy a bajnoki cím megszerzése után azért volt egy kis „ereszdela hajam”. Az a faramuci helyzet állt elő, hogy a Dunaharasztival vasárnap játszottunk, és mire hazaértünk, már semmi sem volt nyitva – mondta kissé bosszúsan Németh Zsolt.

– Kicsit mérgesek is voltak a játékosok, nem tudták elengedni magukat úgy, ahogyan egy ilyen siker után azért megérdemelték volna.

– Mikor fognak sort keríteni a bulira?

– Beszéltünk már erről, hogy talán hét közben valamikor, de az sem az igazi, hiszen hétköznapokon mégiscsak edzeni kell, nincs mese.

– Dunaharasztiban már úgy léptek pályára, hogy tudták, bajnokok. Nem volt így nehéz motiválni a csapatot?

– Bíztam a srácokban, nem véletlenül jutottunk el idáig. Azt mondtam nekik a kezdés előtt, hogy játsszunk bajnokhoz méltóan, alázattal. Úgy, ahogyan azt egész évben tettük. Ez be is jött, nyertünk 5-0-ra, ráadásul nagyon jó érzés volt, hogy a lefújás után az ellenfél szurkolói is megtapsoltak minket.

– A szezon elején gondolta volna, hogy már hat körrel a vége előtt bajnokok lesznek?

– Nagyon megviselt minket a nyár. Megszűnésről, megye I.-ről volt szó sokáig, végül csak kicsivel a rajt előtt dőlt el, hogy NB III. lesz. Egy héttel a bajnokság kezdete előtt állt öszsze a keret, nagyon nehéz helyzetben voltunk. Nálunk sok a mislenyi kötődésű játékos, nagyon nehezen élték meg ezt az egészet. Úgy voltunk vele, hogy ilyen előzmények után mi már csak jól jöhetünk ki az egészből. Az, hogy ilyen remek szezont tudtunk produkálni, óriási nagy eredmény. Nagyon büszke vagyok az egész csapatra.

– Hat forduló még hátravan. Mostantól mi a cél?

– A lehető legtöbb meccset meg akarjuk nyerni. Nem lenne jó most elcsúfítani az eddigi eredménysorunkat.

A jövőn már gondolkozik?

– A tulajdonossal még nem tárgyaltunk erről, de már jár az agyam. Ha jövőre NB II. lesz, akkor szükségünk lesz néhány fiatal játékosra, akiket tudunk használni. Már nézelődöm, hogy kikkel lenne érdemes erősíteni.

– Az utolsó fordulóban majd itthon játszanak, igaz, megint vasárnap. Ott azért megoldják valahogy az ünneplést?

– Nem is kérdés! Egy ilyen szezont méltóképpen meg kell ünnepelni!

Forrás: Új Dunántúli Napló, 2016. május (27. évfolyam, 102-126. szám)2016-05-03 / 103. szám

Szerző

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük