2024-10-17

Pályázati lehetőség fiataloknak

0

Azt ígértük, hogy mi egy szolgáltató önkormányzatot kívánunk létrehozni, amelybe az is beletartozik, hogy az állami programokra is felhívjuk a figyelmet.

Jelen esetben a munkát kereső épp úgy felhívhatja a munkáltató figyelmét egy ilyen pályázatra, mint akár a vállalkozás dolgozója.

Megnyílt a lehetőség az Ifjúsági Garancia Plusz projekt keretében 30 év alattiak foglalkoztatásához kapcsolódó támogatások igénylésére.

Célcsoport: 30 év alatti (15-30 év közötti) nem tanuló és nem dolgozó fiatalok

Bértámogatás:

A munkaadónak nyújtott bértámogatás időtartama 4 hónap lehet, hátrányos helyzetű fiatalok foglalkoztatása esetén pedig 6 hónap, a támogatás mértéke fixen a munkaadót terhelő bruttó bér 50%-a, de legfeljebb havi 250 ezer forint lehet.

Lakhatási támogatás:

A legfeljebb 12 hónapnyi időtartamra nyújtható lakhatási támogatást az a fiatal kaphatja, akit legalább egy hónapja álláskeresőként nyilvántartanak; és aki legalább hat hónap időtartamra szóló és legalább heti húsz óra munkaidejű, foglalkoztatónál létesített, foglalkoztatásra irányuló jogviszonyt létesít; és akinek a lakóhelyétől legalább 60 km-re lévő településen található a munkavégzés helye. A lakhatási támogatás az álláskeresőt terhelő havi lakásbérleti díj 100%-ában, de havonta legfeljebb a megállapítás napján hatályos kötelező legkisebb munkabér 70 %-ának megfelelő összegig (186 760 Ft/hó) állapítható meg.

Utazási támogatás:

Az utazási támogatást az a fiatal kaphatja, akit legalább egy hónapja álláskeresőként nyilvántartanak; és akinek a lakhelyétől 60 km-nél közelebbi, de attól eltérő településen található a munkavégzés helye. A támogatás legfeljebb 12 hónap időtartamra nyújtható, a lakhely és a munkavégzés helye közötti távolság tekintetében minden 10 km után a megállapítás napján hatályos kötelező legkisebb munkabér 5 %-ának megfelelő összegben (13 340 Ft/10 km).

Tobábbi részletek: https://nfsz.munka.hu/cikk/3817/_Ifjusagi_Garancia_Plusz_GINOP_Plusz41123_

Szerző

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük