2024-10-17

Kormányablak kérdése Kozármislenyben

0

A választási kampányban felmerült, hogy Kormányablakot kell nyitni a városunkban.

Aki jártas a közigazgatásban az tudja, hogy ez az ötlet jelenleg teljesen életszerűtlen.

A kormányzat a digitális ügyintézést helyezi előtérbe, így új kormányablakokat már nem nagyon nyitnak, helyettük az ügyek nagy részét már on-line térben lehet intézni.

„Tavaly óta a Kormányablak mobilalkalmazás segítségével már távolról is lehet sorszámot húzni, akár már indulás előtt, így az utazással töltött idővel rövidülhet a várakozás” – írja a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium.

Pécsett jelenleg négy helyen lehet intézni az ügyeket, ahol 3-4 napon belül bármelyik ügycsoportba lehet időpontot foglalni.

2023-ban négy új kormányablak nyílt, már lehet távolról sorszámot húzni a Kormányablak mobilalkalmazásban, valamint hatékonyabban segítik a vak, gyengénlátó, siket és nagyothalló emberek akadálymentes kiszolgálását. A 2024-es fejlesztési tervekben nem szerepel Baranya Vármegye.

Kormányablak busz Kozármislenyben:

Megkerestük a Baranya Vármegyei Kormányhivatalt a Kormányablak busszal kapcsolatban. A 2024. évben eddig két alkalommal volt a busz Kozármislenyben:

  1. 2024.02.13 – Dorothea Otthonban élő idős, mozgáskorlátozott polgárok ügyeinek intézése miatt, akkor 10 személy ügyében történt ügyintézés.
  2. 2024.03.30 – kitelepülés – 4 személy intézett ügyet

Az idősek esetén a buszos megoldás akkor jó, ha az összes adott évben lejáró okmányt ki tudják cserélni, de ebben szükség esetén a későbbiekben a városi kisbusz is tud segíteni, hogy eljuttassa a mozgáskorlátozott személyeket az ügyintézés helyszínére.

Kormánybusz esetlegesen a városi nagy rendezvényeken lehet jelen, előre beharangozott időpontokban.

A Polgármesteri Hivatalnak a szolgáltató és polgárbarát funkciójába az is beletartozik, hogy az állampolgároknak segítséget nyújtsanak a dolgozók, ha valaki elakad az elektronikus ügyintézésben.

Szerző

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük