2024-07-24

Elmondható, hogy sikeres volt a kertészeti kedvezmény akciónk, ami az esetlegesen bevetésre kerülő „Misleny-kártya” tesztelése volt.

A Kozármisleny Mindenkié csoport meghirdetett egy kedvezményt, amellyel minden kozármislenyi lakcímmel rendelkező állampolgár élhetett. A zöld város program keretében növényeket lehetett kedvezményesen vásárolni a lakcímkártya felmutatásával.

A célunk az volt, hogy azt teszteljük, hogy van-e kereslet az esetleges „Misleny-kártya” bevezetésére.

A teszt sikeres volt, így azt láttuk a közel három hónap alatt, hogy érdemes lenne bevezetni egy városi kedvezmény kártyát.

Mi is lenne a „Misleny-kártya”

A kedvezménykártyák QR-kódos rendszerben, illetve igény esetén nyomtatott verzióban is elérhetőek, használatukhoz okostelefon, vagy legalább internet-kapcsolat szükséges. A kártyával a szolgáltatóknál, vendéglátó egységekben, illetve a városi szolgáltatásoknál a kártyával rendelkezők bizonyos kedvezményeket vehetnek igénybe.

A kedvezménykártyák folyamatos működtetéséhez szükséges üzemeltető szervezet kiválasztása az önkormányzati választásokat követően a lehető legrövidebb időn belül megvalósulna, hogy a kártyát 1-2 hónapon belül el lehessen indítani.

A kártya használata a bevezetéskor, és a projekt fenntartási időszakában díjmentes a kedvezmények igénybe vevői, illetve a kedvezményt biztosító vállalkozások számára egyaránt.

Kik csatlakozhatnak elfogadóhelyekhez?

A „Misleny-kártyához” bármilyen vállalkozás csatlakozhat, aki elfogadja a kártya használati elveket, és éves szinten meghatározza, hogy milyen kedvezményt, ehhez kapcsolódóan esetleg milyen bónuszrendszert biztosít a vevőinek. Típus szerint lehet mikro, kis, középvállakozás, vagy akár nagyvállalat, tulajdoni forma alapján lehet magántulajdonban, vagy köztulajdonban, esetleg közösségi tulajdonban. Tevékenysége alapján lehet termelő és szolgáltató, ágazat szerint agrár, ipari, és szolgáltatást nyújtó is, egy az elvárás, jól meghatározható, a fogyasztó számára értékkel bíró kedvezményt biztosítson

A kedvezményt nyújtók rövid bemutatkozást is közzé tehetnek a „Misleny-kártya” oldalon, amely közvetlen módon egy helyi vállalkozási kataszter,helyi szaknévsor lenne, amiben tematikusan kereshető lenne minden vállalkozás.

A kártya további bővítése is lehetséges lenne, akár egyéb városi szolgáltatások igénybevételére is (sportesemény belépők, telefonflotta, online ügyintézés stb.).

Szerző

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük