2024-10-17

Csodálatos évet zárt az NB. II-es csapat

0

HR-Rent Kozármisleny – Nyíregyháza Spartacus FC 0-2 (0-1)

Merkantil Bank Liga NB II-es bajnoki labdarúgó mérkőzés

Kozármisleny, 800 néző

Vezette: Derdák M. Tartalék játékvezető: Gaál Á. Asszisztensek: Kóbor P., Huszár B.

HR-Rent Kozármisleny: Lékai – Beke, Ikonomou (Szabó B. 71.), Horváth D., Turi – Nagy E., Kozics (Daru 46.) – Molnár (Nagy M. 79.), Major (Schuszter 62.), Kirchner – Horváth P. (Füredi 46.)

Vezetőedző: Aczél Zoltán

Nyíregyháza Spartacus FC: Bese – Gengeliczki, Alaxai, Rjaskó – Farkas (Oláh 75.), Tamás (Sigér 68.), Nagy D., Nagy B. – Vass (Vida 75.), Beke (Gresó 62.), Kovácsréti

Vezetőedző: Tímár Krisztián

Gólszerzők: Beke 42., Kovácsréti 70. percben

Sárga lap: Ikonomou 46., illetve Nagy B. 46., Kovácsréti 52., Oláh 87. percben

A bajnok Nyíregyháza együttesét fogadta az 5. helyezett Kozármisleny, így két jól szereplő csapat mérkőzését láthatta a kilátogató szép számú nézőközönség.

Különleges esemény volt a zárómérkőzés, hiszen a klub meghívta azon korábbi labdarúgóit és edzőit, akik sokat tettek a Kozármisleny sikereiért, illetve a mérkőzés előtt külön köszöntötték a 2007/2008-as év első NB II-es kozármislenyi labdarúgóit és edzőit, akiknek járt a vastaps a közönség részéről.

A 2. percben Tamás lőtt kapu fölé.

A 7. percben Molnár passza után Major lőtt kapásból kapu fölé.

A 11. percben Kozics fejjel megcsúsztatott labdáját lőtte Major a vendég kapu mellé.

A 15. percben vendég szöglet után Vass lövését Lékai a bal alsó sarokból tornázta ki.

A 17. percben Molnár passzolt a tizenhatoson belül Kirchnernek, aki közelről kapura lőtt, lövését egy vendég védő blokkolta.

A 21. percben Kovácsréti lőtt kapu fölé egy 20 méterről elvégzett szabadrúgásból.

A 23. percben egy bal oldalról élesen belőtt labdára érkezett jól Nagy D. és a sarokba perdítette a labdát, de les miatt érvénytelen a találat.

A 28. percben egy hosszú keresztlabdát vett le Nagy B., majd lőtt, Lékai azonban jól zárta a szöget és lábbal hárítani tudott.

A 33. percben Kozics távoli lövése megpattant Gengeliczkin, így Bese könnyen meg tudta fogni a labdát.

A 38. percben egy röviden kifejelt labdát lőtt kapásból kapu mellé Nagy D.

A 39. percben Kirchner távoli lövését fogta Bese.

A 42. percben Kovácsréti lőtt éles szögből, ezt még hárította Lékai, de pont Beke elé pattant a labda, aki közelről a kapuba passzolta azt. 0-1.

A 45. percben Beke lépett ki lesgyanús helyzetben, kapura vezette a labdát és centikkel a felső léc fölé lőtt.

A félidő elején 2 Major lövés, illetve Kirchner lehetősége révén akár a vezetést is megszerezhettük volna, de látszott, hogy nincsenek véletlenek és a bajnok Nyíregyháza valóban jó csapat, jó játékerőt képvisel, nagyon veszélyesen támadtak.

Az 57. percben Molnár Á. ívelt egy jobb oldali szabadrúgást a kapu elé, ahol érkezett Turi és éles szögből kapu fölé lőtt.

A 65. percben szöglet után Daru fejelt közelről kapu mellé.

A 70. percben kitűnő helyről kapott szabadrúgást a Nyíregyháza, 17 méterre a kaputól, szinte középről. A pontrúgást Kovácsréti végezte el, aki kilőtte a hosszú sarkot, Lékai későn látta meg a labdát, így tehetetlen volt. 0-2.

A 73. percben Gresó fejelt kapu mellé.

A 77. percben Sigér lövését blokkolta Szabó B.

A 81. percben jobb oldali szabadrúgás érkezett a hosszúra, Turi fejelte vissza kapu elé, ahol érkezett Szabó B. és fejelt kapu mellé.

A 83. percben Gresó lépett ki és húzta el a labdát a kiérkező Lékai mellett, kapura lőtt, de Horváth D. becsúszva menteni tudott.

A találkozót teljesen megérdemelten nyerte meg a bajnok Nyíregyháza, jobban és veszélyesebben futballoztak, és helyzeteikből kettőt gólra váltottak.

Csapatunk is tette a dolgát, de ezúttal egy jobb ellenfél megakadályozta abban, hogy győzelemmel zárjuk az évet!

Ettől függetlenül nagyon büszkék vagyunk a CSAPATRA és az EDZŐI STÁB tagjaira, hiszen olyan eredményt értek el az 5. helyezés megszerzésével, amiről országos viszonylatban is elismerően beszélnek!

A biztos bennmaradás célját sikerült egy előkelő 5. hellyel überelni, ami ráadásul a klub eddigi legjobb bajnoki szereplése.

Az egycsoportos NB II-ben először tavaly sikerült csak bennmaradni, akkor is csak osztályozóval, ezt idén jócskán sikerült felülmúlni!

A korábbi szerepléseink során kétszer is ezüstérmes volt a Kozármisleny az NB II-ben (2011/2012, 2012/2013), de ekkor még két csoportos volt az NB II és 16 csapat alkotta az NB I mezőnyét, így az NB II-es ezüstérmek a 19-20. helyezést jelentették az NB I – NB II összevont sorrendjében.

Mivel az NB I mezőnye már csak 12 csapatos, így az idén megszerzett egycsoportos NB II 5. helyezése 17. helyezést jelent az NB I – NB II-es bajnokságokat együttesen tekintve, így kijelenthetjük, hogy az idei évnél előkelőbb pozícióban nem végzett még a Kozármisleny labdarúgó csapata a magyar foci abszolút listáján.

Aczél Zoltán: Nagy gratuláció jár a Nyíregyházának, teljesen megérdemelten nyerték meg a bajnokságot, ez ma is látszott és az egész szezonban is látszott. Hatalmas gratuláció a csapatomnak is, hiszen ebben az egycsoportos NB II-ben elérték és már a múlt héten bebiztosították az 5. helyet. Egy biztos, hogy egy jobb csapattól kaptunk ki. Szakmailag már nem érdemes elemezni a mérkőzést, ezt mondtam az öltözőben a játékosoknak is. Élvezzék ki most ezt a sikert, mert véleményem szerint ez nehezen megismételhető. Sok munka és alázat kellett hozzá. Ma megvert minket a Nyíregyháza, 2-0 lett, de lehetett volna több is, az elején mi is vezethettünk volna. Az első félidőben egy jó meccset játszottunk, de a másodikban elestünk. Egy jó őszt csináltunk és egy hullámzó tavaszt, de nagyon boldog vagyok! Megtiszteltetés volt ezekkel a játékosokkal dolgozni és szinte velük együtt élni, napról-napra velük edzeni. Fantasztikus sportemberek! Nagyon sok munka és alázat kellett, hogy azokkal a lehetőségekkel, amikkel mi dolgozhattunk ezt az eredményt elérjük.

Tímár Krisztián: Büszke vagyok a srácokra, azt gondolom, hogy bajnokcsapathoz méltóan fociztunk, rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, sajnos a helyzetkihasználással adósak maradtunk, de így is lőttünk 2 gólt, szerintem nagyon magabiztosan megnyertük ezt a mérkőzést. Öröm látni ezt a csapatot, hogy annak ellenére, hogy már megvan a bajnoki cím, ilyen mentalitással és motivációval beleálltak a játékosok. Büszke vagyok minden labdarúgóra és vezetőre, aki ennek az egész éves sikernek részese volt. Köszönöm mindenkinek az egész éves munkáját és nagyon várjuk az NB I-et!

forrás: kozarmislenyfc.hu

Szerző

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük