2024-10-17

Stop! Gyerekkel nem kampányolunk..

0

Minden etikai határon túl megy az, aki gyerekekkel vagy főként beteg gyerekkel kampányol.

Az elmúlt évek pártokon átívelően használt csodafegyvere lett, hogy az önkormányzat pénzéből a polgármester vagy a hozzá közeli szervezetek fiókjának tartalmait hirdetik, egyelőre szankció nélkül. Pedig ez a gyakorlat nehezen védhető! Az önkormányzat pénzét a saját, hivatali oldalának építésére kellene költeni, hiszen az – néhány, egészen gyalázatos esettől eltekintve – az önkormányzat erőforrása, amit ciklusokon átívelően tud felhasználni a lakosokkal való kapcsolattartásra.

A politikus vagy „egyesülete”” privát profilja ezzel szemben nem a köz tulajdona, egy választási vereség után az önkormányzati hirdetésből összegyűjtött követőtábort ő nyugodtan viheti magával. Előfordul, hogy a polgármester több követőt ér el, mint a város oldala (ami nem csoda, ha oda nem jut hirdetési pénz), az pedig szuper, ha az önkormányzati tartalmak oda is kikerülnek, de közpénzt a politikusi oldalak hirdetésére akkor is tisztességtelen költeni, ha nem kampánytartalmakra, hanem tájékoztatásra szolgáló tartalmakat reklámoznak így.

A politikusokat az alapvető jogok biztosához hasonlóan mi is arra kérjük, hogy a kampány során tartózkodjanak a gyermekek szerepeltetésétől rendezvényeiken, a velük és róluk készült képek kampánycélú felhasználásától, illetve az iskolák és óvodák népszerűségnövelő szándékú látogatásától.

A gyermeknapon ezt láttuk!

A mai napon gyakorlatilag a polgármester saját rendezvényének tudta azt be, hiszen reklámpólóban pózolt az önkormányzat által finanszírozott rendezvényen. Nem is titkolta, hiszen aljas módon belekeverte ellenfeleit a posztjaiba is.

Nem azzal van gond, hogy beteg gyermeknek gyűjt a polgármester. Az teljesen tisztességes dolog. A módjával van gond!

Lehet azt mondani, hogy az oszlopokra elhelyezett reklám helyett átutal valakinek a számlájáról 150 ezer forintot (reméljük ez sem az önkormányzati bankszámláról lett utalva.) Jól hangzó demagóg szöveg ez annak a szájából, aki mindenhol hatalmas molinókat tett ki, amiben önmagát reklámozza. A gyermeknap közvetlen helyszínén is ki lett helyezve hatalmas molinó….

Kedves Polgármester Úr!

Kamányidőszakban tényleg mindent lehet? Nincs az az erkölcsi és morális határ, amit nem lép át! Legyen ez a határ a gyermekek, betegek….

Szerző

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük