2024-10-16

Választási tájékoztató füzetek

0

???????????????????

Választási tájékoztató füzetek és videós segédanyagok is segítik a szavazatszámláló bizottságok felkészülését a június 9-i európai parlamenti, helyi önkormányzati és nemzetiségi önkormányzati választásokra. A településtípusok alapján elkészített öt féle választási füzet részletes tájékoztatást nyújt – egyebek mellett – a szavazás előkészítéséről és lebonyolításáról, a névjegyzék vezetéséről, valamint a szavazatok megszámlálásáról.

A füzetek mellett idén már videós anyagok is segítik a szavazatszámláló bizottság tagjainak oktatását. A Nemzeti Választási Iroda (NVI) által készített videók gyakorlati oldalról mutatják be mindazokat a feladatokat, melyeket a szavazatszámláló bizottság tagjai a szavazás napján ellátnak. Az oktatási videóanyagok a helyi választási irodák oktatási tananyagának részét képezik, de mindenki számára elérhetőek honlapunkon is.

A szavazatszámláló bizottsági tagok számára készült felkészítő anyagokat az NVI valamennyi jelölő szervezet részére megküldte, amelyben kéri az érintetteket, hogy a delegált bizottsági tagok képzéséhez – elsősorban – ezeket a felkészítő anyagokat használják.

Szerző

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük