2024-10-17

HírTV: Jobboldali városvezetés

0

Meggyőző többséget szerzett a jobboldal a Baranya vármegyei Kozármislenyben. A településen folyamatosan nő a lakosság-szám, az átlag-életkor alig több 36 évnél.

Az új 8 tagú testületben 6-án jobboldaliak. Ekkora többségben még soha nem voltak a kormányoldal képviselői. Egyikük szerint azért győztek, mert a kisváros lakói változást akarnak.

Varga Éva megválasztott képviselő Kozármisleny: „Én ezt érzem a településen, mert itt élek a nap 24 órájában, hiszen a kozármislenyi Janikovszky Éva általános iskolát igazgatom. Találkozok a szülőkkel, találkozok az emberekkel. A város két részén élek, gyakorlatilag, és érezhető volt az, hogy változást kívánnak.”

A polgármesteri posztért 4-én indultak, Pohl Marietta pedig csaknem 50 százalékkal nyert. Szerinte a helyiek megértették, hogy azzal a fajta politizálással, amit a több büntetőügybe keveredett elődje is folytatott, nem lehet összetartani a közösséget.

Pohl Marietta  megválasztott polgármester Kozármisleny: „Amikor a Kozármisleny Összetart szlogent választottuk, akkor ezzel is azt üzentük, nemcsak azt, hogy közel 100 évvel ezelőtt Kiskozár és Misleny településekből lett szeretett településünk Kozármisleny, hanem a közösségek összetartását. Azt a fajta kohéziót, amit az önkormányzat tudna generálni ahhoz, hogy itt a civil szervezetek, a magánszemélyek, a különböző intézmények hogyan tudnának minél hatékonyabban együttműködni.”

Hozzátette, kiemelt jelentőségű az ipari park fejlesztése, valamint további bölcsődei, óvodai férőhelyek létrehozása. A település lélekszáma ugyanis folyamatosan nő, sok fiatal költözik Kozármislenybe – írja a hirtv.hu

Szerző

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük