2024-10-16

Kézilabda: Elrepült a szezon

0

Nem akármilyen évnek futottunk neki múlt nyáron, hiszen történetünk első NBI-es szezonjára készültünk – írja a mislenykezi.hu weboldal.

A csapat óriási lelkesedéssel vetette bele magát az edzésekbe, míg a háttérben is lázasan folyt a munka, hiszen nem volt egyszerű szembenézni a kihívásokkal a szervezetnek sem. Utólag már nyugodtan kijelenthetjük: sikerült megugranunk a lécet. Bár a pályán nem sikerült kivívni a jogot, hogy a jövő szezonban is a legmagasabb osztályban futhassunk ki a pályára, itt is letettük Kozármisleny és csapatunk névjegyét. Számos helyről érkezett visszajelzés, hogy igenis szükség van egy ilyen csapatra, egyesületre az NBI-ben, amiért nem lehetünk elég hálásak. Azt már most megígérhetjük, hogy azon fogunk dolgozni nap, mint nap, hogy ez az egyesület a lehető leghamarabb visszakerüljön az első osztályú pontvadászatba! 

Addig is tekintsük át egy kicsit az idei szezonunkat, melyben voltak komoly mélypontok is, de a legfontosabb, hogy – a mi életünkben annak számító – hegycsúcsokat is megmászhattunk a csapattal karöltve. Emlékezzünk csak vissza az izgalomra, amit az első, szerencsére hazai meccs előtt éreztünk, vagy magára a mérkőzésre, ahol a Praktiker-Vác csapata ellenében olyan szezonkezdetet produkáltak lányaink, amiről – valljuk meg – álmodni sem mertünk. 

Ezt követően három idegenbeli túra következett, majd a második hazain már a katarzist is átélhettük, hiszen sikerült két vállra fektetni a Moyra-Budaörs csapatát. Indulhatott a fieszta a lefújást követően, hiszen az első NBI-es pontjainkat írhattuk be a megfelelő rubrikába, hogy aztán újabb kihívásokkal teli meccsek következzenek. De nem csüggedt a csapat egy pillanatra sem, ahogyan az is biztos, hogy a hazai pályánkon voltunk a legveszélyesebbek. Nem véletlenül, hiszen olyan hangulatot varázsoltatok minden egyes mérkőzésen, ami a női mezőnyben valószínűleg páratlan az országban! Többek között ennek köszönhetjük a Vasas SC elleni pontszerzést is, vagy az Alba Fehérvár KC legyőzését – ismét csak hazai pályán. De nem elégedett meg ennyivel a csapat. Az a lendület kitarott a következő összecsapásra is: megszereztük első idegenbeli pontjainkat is a Vasas SC otthonában! 

Ami pedig a Győri AUDI ETO KC, illetve az FTC-Rail Cargo Hungaria elleni meccseket illeti: leírhatatlanul büszkék vagyunk rá, hogy újra sikerült ilyen csapatokat Baranyába “hozni”, ahogyan rátok, szurkolókra is, hiszen ti voltatok azok, akik megtöltötték a lelátót az otthonunkban, mislenyben, de a Lauber Dezső Sportcsarnokban is, ahol szintén elképesztő hangulatot varázsoltatok a sztárcsapatok ellenében! 

Ti voltatok azok, akik az első pillanattól kezdve végig a csapat és az egyesület mellett álltatok, amit mi sem bizonyít jobban, mint az utolsó NBI-es meccsünk utáni jelenet: egy kieső csapatot tapsoltatok állva percekig! Ha egy pillanatot kell kiemelni a szezonból, talán ez volt a legszebb! A győzelmek, döntetlen, sztárcsapatok és minden más ellenére! Itt mutattátok meg, hogy miért vagyunk, vagytok igazi KÖZÖSSÉG, a szó legnemesebb értelmében! 

Köszönjük nektek!

Kovács Tamás, ügyvezető évértékelése: 

Tavaly május 20-án az utolsó bajnoki mérkőzésünk után álltam a barátaimmal és ünnepeltük a feljutást. Emlékszem, hogy rájuk néztem és csak annyit tudtam mondani nekik: MEGYÜNK AZ NB I-be! ÉRTITEK? NB 1!!! Egy év a legmagasabb osztályban számomra maga volt a mennyország!  Nem volt olyan mérkőzés, amiből ne tudtunk volna kihozni valamilyen pozitívumot. És pontosan ez a gondolkodás volt az, ami miatt – a kiesés ellenére – sem kellett izgulnunk, se szégyenkeznünk egyik meccs után sem! Nagyon jól tudtuk, hogy csoda kategória lenne, ha bent maradna a csapat és most már azt is tudjuk, hogy mennyire kevés kellett volna ehhez a csodához! Megtanultuk!  Tudjuk, hogy mi kell hozzá és most már annak szellemében dolgozunk a háttérben, hogy ez legközelebb sikerüljön! Nem szeretnék nagy szavakat használni, de mi nem vagyunk egy “sablon egyesület” és őszintén megvallva nem is akarunk azok lenni!  Mi mindig mások, különlegesebbek szeretnénk lenni, mint a savanyú átlag! Tökéletesen felépített utánpótlás rendszerünk van annak ellenére, hogy a feltétel rendszerünk közel sem nevezhető ideálisnak! Kiváló edző kollégáink, elhivatott munkatársaink vannak, akik egytől-egyig igényesek munkájukra! Nekünk van a legfantasztikusabb szurkolói közösségünk! Hihetetlen jó gondolkodású támogatói közösség áll mögöttünk, amelynek létszáma folyamatosan nő! Hálával tartozom ellenfeleinknek, akik egytől-egyig elismerően nyilatkoztak rólunk, ezzel is vitték az országba a mi jó hírünket! Ezek után persze, hogy elégedetten emlékszem majd erre a szezonra! Úgy gondolom, hogy ezt az évet én már csak egy dologra cserélném el!  Egészen pontosan: egy dologra fogom elcserélni!  Arra az évre, amikor nemcsak, hogy szimpatikus szereplői leszünk majd az NB 1-nek, hanem egy olyan csapata is, amely kiharcolja a bentmaradást!

Szerző

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük