2024-10-16

Vasárnap indul a bajnokság

0

kozarmislenyfc.hu

Július 28-án, vasárnap 19:00-kor az NB III Dél-Keleti csoportot toronymagasan megnyerő, jó erőkből álló újonc együttest fogadja a HR-Rent Kozármisleny együttese.

A labdarúgásban és a sportban többször hallottuk már, hogy a múlt sikereiből nem lehet megélni és csak a jelen számít!

Ez a mottó fontos lesz labdarúgóink számára az idei évben! Csapatunk a tavalyi évben kimagaslóan teljesített és történelmi sikert ért el ,amikor az egycsoportos NB II 5. helyén zárt a bajnokságban.

Nyilván ez egy nem várt kiugróan jó szereplés volt, erőn felül teljesítettek a játékosok, de eközben olyan tapasztalatokra, rutinra és tudásra tettek szert, amivel – bízunk benne – az idei évben is szép eredményeket fognak elérni Kirchnerék.

Fontos, hogy mindenki kezelje helyén a tavaly elért sikereket, hiszen az már a múlt, jelenleg egy dolog számít: a jelen, illetve a jelenben nyújtott teljesítmény!

Azt megtapasztalták a labdarúgóink már tavaly, ha 100% közelében teljesítenek, milyen teljesítményre lehetnek képesek, illetve azt is, ha kicsit is kiengednek, milyen nem várt vereségek csúszhatnak be!

Ennek összes tapasztalatával az idei évben is szeretne a csapat egy szép eredményt elérni, de ebben a 16 csapatos mezőnyben az elsődleges cél nem lehet más, mint a biztos bennmaradás elérése.

Az 5 hetes felkészülés után vasárnap megkezdődnek az NB II-es bajnokság küzdelmei, ahol már csak 16 csapat alkotja a másodosztály, így nagy vetélkedés várható akár a feljutásért (az 1-2. helyezett jut fel), akár a kiesés elkerüléséért (az utolsó 2 esik ki).

Az NB II-es mezőny kiegyenlített és pillanatnyi forma, adott napi teljesítmények fognak majd dönteni a mérkőzéseken, mert amúgy biztosan nem lesz nagy különbség a csapatok között, szinte bárki legyőzheti aktuális ellenfelét függetlenül attól, hogy odahaza vagy idegenben játszik, de több csapat is jól erősített és szeretne a tavalyinál előrébb lépni.

A nagy kérdésekre a válaszok vasárnaptól elkezdenek megérkezni, amikor már tétmérkőzésen, bajnoki mérkőzéseken méretnek meg a csapatok.

Kisvárda és a Mezőkövesd búcsúzott az NB I-ből, így vélhetően ők egyből szeretnének visszajutni, de a feljutásért fog küzdeni a Vasas és a Szeged is, akik tavaly lemaradtak a feljutásról. A Bp. Honvéd szurkolói nyilván nagyon szeretnék, ha csapatuk sokkal inkább a dobogós helyekért lenne versenyben.

Az újonc csapatok közül a Tatabánya és a Békéscsaba is megyeszékhelyek, nagy múltú klubok, tradicionális együttesek, jelenleg nagyon meg sem lehet tippelni, hogy mi az NB II erősorrendje.

Ha a keretek erősségét nézzük, úgy a tavalyi évben sem lett volna 5. helyezett a Kozármisleny, így idén is inkább a papírformát szeretnénk borítani és meglepetést okozni, várakozások felett szerepelni.

A HR-Rent Kozármisleny az idei évben igyekezett az értékeit megtartani és arra az erős magra építeni, amely tavaly kiválóan szerepelt. Ahogy minden évben, úgy idén is voltak távozóink, helyükre kereste a megfelelő embereket a szakmai vezetés, akik szakmailag és emberileg is megfelelőek.

Érkezett: Kiss Balázs (Tiszakécske – NB II), Kócs-Washburn Erik (DVSC – NB I), Rácz László (PMFC – NB II), Vajda Roland Ottó (Puskás Akadémia II. – NB III), illetve Barkóczi Benedek (MTK II. – NB III), Lengyel Noel (ZTE II. – de kölcsönbe a PMFC csapatához került) Lépő Kristóf (MTK – az előző szezonban Paksi FC II.) .

Az idei évben a Paksi FC-vel kötöttünk kooperációs szerződést, melynek értelmében szakmai tanácsadó is érkezik Mihalecz István személyében, illetve kooperáció keretében Pesti Zoltán és később további labdarúgók.

Fontos tudni, hogy együttesünk szeretne minél több lehetőséget adni a fiatal (2005. után született labdarúgóknak) a fiatal kontingensünk jelenleg így néz ki:

Pesti Zoltán
Lépő Kristóf
Vajda Roland Ottó
Koszovscsuk Olekszandr
Barkóczi Benedek
Hegedüs Levente
Bedő Domonkos

A tavalyi csapatból a meghatározó játékosokból maradt egy erős mag: Lékai, Schuszter, Gajág, Horváth D., Ikonomou, Turi, Nagy E., Kozics, Beke, Major, Kirchner, Horváth P., Daru.

vezetőedző posztra Pinezits Máté érkezett, fiatal, pro licences szakemberként látott hozzá a munkához, a nyári felkészülést így értékelte: „Mivel a csapat nagy részének az előző nyáron kevesebb pihenője volt, ezért most ezek a játékosok több időt kaptak, hogy tudjanak töltődni. A keret másik fele pedig az új igazolásokból vagy a próbán lévő játékosokból állt össze. Ez magával hozza, hogy kevesebb időnk volt a közös munkára, de amit ennyi idő alatt el lehet végezni azt a srácok becsülettel megcsinálták, ugyanakkor látjuk azt is, hogy mely szegmensekben kell még előre lépnünk. A felkészülés és a felkészülési mérkőzések teljesen más kávéház, mint a bajnokság, így a további simításokat már a tétmérkőzések fogják adni.”

Sok sikert kívánunk és szurkolunk a csapatnak!

A mérkőzést a hölgyek, a 14 aluli gyermekek és a 65 év felettiek INGYEN tekinthetik meg!

A találkozóra sok szeretettel várjuk a szurkolókat!

Szerző

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük