2024-10-17

Döntetlen a Szeged ellen

0

forrás: kozarmislenyfc.hu

Pályaválasztói csere után, újra hazai pályán játszottak a labdarúgók

Kozármisleny – Szeged-Csanád Grosics Akadémia 0-0

Merkantil Bank Liga NB II-es bajnoki labdarúgó mérkőzés

Kozármisleny, 600 néző

Vezette: Jakab Á. Tartalék játékvezető: ifj. Hartung V. Asszisztensek: Kulman T., Király Zs.

HR-Rent Kozármisleny: Lékai – Schuszter (Beke 85.), Vajda, Horváth D., Turi – Nagy E., Kozics (Lépő 46.) – Pesti (Debreceni 65.), Kirchner, Kiss B. (Daru 65.) – Horváth P. (Barkóczi 75.)

Vezetőedző: Pinezits Máté

Szeged-Csanád Grosics Akadémia: Onódi – Gera N., Pejovic, Horváth M., Tóth B. – Varga B. (Kurdics 82.), Márkvárt, Haris – Papp Á., Borvető, Takács-Földes (Mohos 61.)

Vezetőedző: Michael Boris

Sárga lap: Vajda 18., Lépő 72., Horváth P. 72., Nagy E. 89., illetve Papp 26. percben

A 3. percben Varga B. ugrott ki a hazai védők közül és lőtt, de a kapujából jól érkező Lékai védett, a kipattanót pedig Papp elől becsúszva Turi mentette szögletre.

Az 5. percben vendég szöglet után Pejovic fejelt kapu mellé.

A 15. percben Varga távoli lövését fogta Lékai.

A 18. percben Takács-Földes kapott labdát a tizenhatos sarkán és lőtt kapura, de Lékai ezt is fogta.

A 25. percben Horváth P. ment el a bal szélen majd adott középre, de labdája érintetlenül ment el a hosszú kapufa mellett.

A 30. percben Schuszter ment el a jobb szélen és adta be a labdát veszélyesen, a kapu torkából a visszaérkező Gera rúgta ki a labdát szögletre.

A 40. percben Turi tekert egy labdát a kapu elé, Horváth P. maradt le róla centikkel, így végül a kapufa mellett hagyta el a játékteret a labda.

A 43. percben egy jobb oldali támadás végén kisebb fajta „tűzijáték” alakult ki a Szeged kapuja előtt. A hosszún érkező Kirchner lőtt először, ezt egy vendég védő blokkolta. A kipattanót Pesti lőtte kapura, Onódi kiütötte a gólvonalról a labdát, ami ismét Kirchner elé került, aki megint lőtt, ezt pedig újra egy védő tisztázta a gólvonalról.

A 43. percben Turi veszélyes beadását tisztázta egy vendég védő a kapu közvetlen közeléből szögletre.

A 45. percben Kirchner ment el a bal szélen és passzolt vissza Turinak, aki kapásból kapu fölé lőtt.

A félidő első fele a Szegedé volt, de az utolsó negyedóra egyértelműen a Kozármislenyé. Az első félidő elején szegedi helyzetek maradtak kihasználatlanul, míg az utolsó negyedórában a Mislenynek is több gólszerzési lehetősége adódott.

A 49. percben Papp lőtt éles szögből kapura, de Lékai védett.

Az 50. percben Márkvárt lőtt távolról kapura, Lékai bravúrral tolta ki a labdát a kapu bal oldalából kapufára, ahonnan kifelé pattant a labda.

Az 52. percben Varga ment el a jobb szélen, majd egy csel után éles szögből lőtt, de Lékai zárta a szöget és lábbal hárított.

A 60. percben Papp gurított vissza egy labdát Borvető elé, aki kapásból lőtt, Lékai újabb bravúrt mutatott be.

A 61. percben Haris elé került a labda, aki az előtte álló védőbe lőtt.

A 73. percben Pejovic keresztbe tartó lövése ment el a kapunk mellett.

A 74. percben egy bal szélről érkező labdát Papp lőtt egyből kapura, ismét Lékai védett.

A 79. percben egy gyors kontra végén kapott labdát a frissen beállt Barkóczi, aki egy csel után lőtt, a felső lécről azonban kifelé pattant a labda, a kipattanó pedig Debreceni elé került, aki távolról kapu mellé lőtt.

A 84. percben a frissen becserélt Kurdics lőtt egy csel után kapura, Lékai ismét bravúrral védett.

A 92. percben szöglet után Pejovics rúgta kapura a labdát, lövése nem volt erős, így könnyen fogta Lékai.

A 93. percben Kirchner szabadrúgása után Daru fejéről ütötte le a labdát Onódi.

A tavalyi bajnokság 4. helyezett csapatát fogadtuk, amely csapat idén szeretne még előrébb lépni, így nem várt könnyű feladat Kirchnerékre.

A mérkőzést mindkét csapat megnyerhette volna, mert mindkét oldalon láthattunk kapufát és elhibázott helyzeteket is. A második félidőben a Szeged nagy energiákat mozgósított a győztes gól megszerzése érdekében, de a kozármislenyi hálóőr Lékai Soma hibátlanul teljesített, nem tudtak átjárni az eszén a vendég labdarúgók!

Pinezits Máté: A mérkőzés egyharmadában azt a focit játszottuk, amit elképzelünk, és amiből rengeteg lehetőségünk és helyzetünk is volt, ilyen szempontból sajnálom, hogy rúgott gól nélkül maradtunk. Azt fociztuk, amit megbeszéltünk és amit tud a csapat, sokszor az ellenfél kapuja elé kerültünk, aminek örülök. Másik részről egy mérkőzés nemcsak egyharmadból áll, igaz a kétharmadban a csapat szívét-lelkét kitette a pályára, ha kellett tudatosan, ha kellett csúszva-mászva. Így összességében 1 pontot itthon tartottunk, de nem szabad szó nélkül elmenni az mellett, hogy a Szeged a feljutásért akar és fog játszani, így még inkább értékelni kell ezt a pontot! Óriási köszönet a szurkolóink felé, buzdításuk rengeteg energiát adott a csapatnak!

Michael Boris: Az első félidőben ismét domináltunk. Sok lehetőségünk volt, utána 15 percig szenvedtünk, a sok helyzetünk ellenére 1-0 is lehetett volna a hazai csapatnak. A szünetben átbeszéltük a dolgokat, és ahogy a hazai edző közvetlenül a mérkőzés után mondta is, a második félidő a miénk volt. A második 45 percben rengeteg helyzetünk volt, nem számoltam, de 10 helyzetünk is lehetett, amiből gólt szerezhettünk volna, lezárhattuk volna a mérkőzést, de nem tettük. A végén a Kozármislenynek is volt egy-két újabb lehetősége, amiből betalálhattak volna. Boldogok lehetünk, hogy nem kaptunk ezúttal gólt, úgy mint a múlt héten, jó volt a csapat attitűdje, 75 percig jól futballoztunk, de csak egy pontot szereztünk. Otthon átbeszéljük a mérkőzést és készülünk a következő összecsapásra.

Szerző

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük