2024-10-17

Foci: Vasas érkezik vasárnap

0

Nincs könnyű sorsolása a Kozármislenynek, hiszen az első 5 fordulóban 3 feljutásra pályázó csapattal (Szeged, Kisvárda, Vasas) is megmérkőzünk, de a későbbiek során akár a Budapest Honvéd is csatlakozhat a mezőny első feléhez, hiszen a tulajdonosváltást követően erősítések is várhatóak Kispesten.

A tavalyi 4. helyezett Szegeddel döntetlent játszottunk, amely csapat előrébb szeretne lépni a tavalyi helyezéséhez képest.

Kisvárda az NB I-től búcsúzott és nem titkolt céljuk, hogy azonnal vissza is jussanak a legmagasabb osztályba. Ennek érdekében szinte együtt tudták tartani az NB I-es keretüket, nem köszöntek el a külföldi labdarúgóktól. Kisvárdán helytálltunk, a pontszerzés is benne volt a mérkőzésben, és végül egy hazai szempontból szerencsés góllal maradtunk csak alul. Miközben mi egy szabályosnak tűnő gólt nem kaptunk meg les címén.

Ezek után az 5. fordulóban, augusztus 25-én, vasárnap 19:00-kor a Vasas FC-t fogadjuk. Az angyalföldiek tavaly az utolsó fordulóban maradtak csak le a feljutásról, idén is hasonló célokkal vágtak neki a bajnoki küzdelmeknek.

Múlt hétvégén váratlan pofonba szaladtak bele a piros-kékek, az újonc Tatabánya a fővárosban tudta legyőzni esélyesebb ellenfelét. A mérkőzés nem múlt el következmények nélkül, szerdán jött a hír, hogy Gera Zoltán vezetőedzőtől elköszöntek, átmenetileg László András, a korábbi NB I-es labdarúgó, a Vasas II. vezetőedzője veszi át az irányítást.

Gera vezetésével 2 győzelem és 1 döntetlen áll a csapat neve mellett és csupán egyszer, a Tatabánya ellen veszítettek, 7 pontjukkal a tabella 4. helyén állnak és csak 3 pont a hátrányuk a listavezetővel szemben.

Egy edzőváltás mindig új impulzusokat hoz egy csapat életébe, talán éppen ezt várják a Vasas vezetői is, ugyanakkor egy hétközi edzőváltás akár zavart is okozhat, amit viszont csapatunknak van esélye meglovagolni.

A tavalyi évre visszaemlékezve szinte mindegy hogy milyen összetételben, mindegy kinek az irányításával érkezik a Vasas, a Kozármislenynek hazai pályán biztosan lesz esélye, hogy legyőzze ellenfelét, ahogy tette azt a múlt szezonban is egy gólokban gazdag mérkőzésen.

Az emlékezetes mérkőzésen a Misleny szerzett vezetést, de a Vasas fordított 2-1-re, ezt követően Kirchner duplájával a 84. percben ismét hazai vezetést mutatott az eredményjelző. A 89. percben Novotny Soma góljával és az ujjával is szemléletesen mutatva csendre intette a mislenyi szurkolókat, de jött a slusszpoén, Major Sámuel a 92. percben szerzett találatával a Kozármisleny 4-3-ra legyőzte sokkal esélyesebb ellenfelét.

https://youtube.com/watch?v=mRTVL8joWmc%3Fenablejsapi%3D1%26autoplay%3D0%26cc_load_policy%3D0%26cc_lang_pref%3D%26iv_load_policy%3D1%26loop%3D0%26modestbranding%3D0%26rel%3D1%26fs%3D1%26playsinline%3D0%26autohide%3D2%26theme%3Ddark%26color%3Dred%26controls%3D1%26%26wmode%3Dopaque

A tavalyi évben a Merkantil Bank Liga NB II-ben társ-gólkirályi címet osztottak, Kirchner Krisztián és a Vasas FC labdarúgója Tóth Milán 18-18 találatot értek el, így mindkettőjük gólkirálynak vallhatja magát.

A Vasas kerete nagyon erős, tele NB I-es labdarúgókkal, de akadnak válogatott labdarúgók is a keretükben.

Korábbi magyar válogatottak: Barát Botond (11), Vida Máté (6), Könyves Norbert (5/1), Otigba Kenneth (2), Berecz Zsombor (1).

NB I-es szinten is meghatározó további angyalföldi labdarúgók: Radó András (222/55), Cseke Benjámin (158/10), Pávkovics Bence (110/6), Rácz Barnabás (96/3), Urblik József (98/10), Jova Levente (81).

És ne feledkezzünk meg a fiatal tehetségekről sem: elsőképp a tavalyi társgólkirály Tóth Milánról, továbbá Deutch László (49/1), Szánthó Regő (34/10), Hidi M Sándor (16), Iyinbor Patrick (43), Lehoczky Roland (12/1), Pintér Filip (aki még nincs 19 éves sem).

A Vasas az egyik nagy múlttal rendelkező magyar klubcsapat: 6-szor nyertek magyar bajnoki címet, 4-szer MNK-t, 6 alkalommal megnyerték a Közép Európai Kupát is.

Jó csapatok összecsapására, jó mérkőzésre van kilátás, ahova sok szeretettel várjuk a szurkolókat!

Hajrá, Kozármisleny!

Szerző

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük