2024-10-18

Kozármisleny – Kecskeméti TE 0-4 (0-3)

MOL Magyar Kupa mérkőzés a legjobb 32 közé jutásért

Kozármisleny, 500 néző

Vezette: Derdák M. (Ország P., Kulman T.)

HR-Rent Kozármisleny: Oroszi – Schuszter (Beke 73.), Gajág, Rácz, Turi (Koszovscsuk 63.), Debreceni – Kiss B. (Lépő 63.), Major, Horváth D., Kirchner (Barkóczi 73.) – Cipf (Horváth P. 63.)

Vezetőedző: Pinezits Máté

Kecskeméti TE: Varga B. – Rjaskó, Belényesi, Katona L. – Nagy K. (Berki 73.), Vágó , Bocskay (Pálinkás 63.), Kotula – Katona B. (Meskhi 73.), Montiel (Kovács 46.) – Lukács (Nikitscher 63.)

Vezetőedző: Szabó István

Gólszerzők: Lukács 22., 29., Vágó 32., Katona B. 56. percben

Sárga lap: Turi 31., Cipf 45., Koszovscsuk 81. illetve Belényesi 53. percben

A 3. percben Horváth D. jobb oldali beadását a tizenegyes pontról Cipf fejelte centikkel a kapu mellé.

A 4. percben Cipf lőtt 18 méterről a vendég kapu mellé.

A 19. percben Bocskay ugratta ki Katona B.-t, aki lesgyanús helyzetben levette a labdát és csak Oroszival állt szemben, kapusunk a lövést lábbal hárította.

A 20. percben Katona L. büntetőterületen belüli buktatásáért a játékvezető tizenegyest ítélt. A büntetőt Lukács a kapu bal oldalába rúgta. 0-1.

A 25. percben először Kiss B., majd Major kapura tartó lövését is blokkolták a vendég védők.

A 28. percben Vágó lövése ment kapunk mellé.

A 29. percben Kotula ment el a bal szélen és adta be a középen üresen érkező Lukácsnak, aki közelről a kapuba passzolta a labdát. 0-2.

A 32. percben Nagy K. jobb oldali szabadrúgása érkezett kapunk elé, amit Vágó közelről a kapuba fejelt. 0-3.

Jól kezdett a Kozármisleny, az első negyedórában a hazai csapat akarata érvényesült, a 3. percben nagyon közel volt Pinezits Máté együttese a gólszerzéshez.

A 48. percben Katona B. távoli lövése szállt kapunk mellé.

Az 55. percben Kirchner passzolt vissza Majornak, akinek távoli lövése egy vendég védőről vágódott szögletre.

Az 56. percben Lukács ment el a jobb szélen, felnézett és középre passzolt az érkező Katona B.-nak, aki közelről a kapuba lőtt. 0-4.

A 61. percben bal oldali támadás végén Kirchner lőtt kapura, lövését Varga fogta.

A 68. percben Kirchner szerzett labdát és vette célba a hosszú felső sarkot, de erős lökete kevéssel ugyan de elkerülte a vendég kaput.

A 71. percben Katona B. lövését tornázta ki a felső léc alól Oroszi.

A 75. percben a bal szélen kapott labdát és ment el Pálinkás, majd a középre adását átlépték, és a hosszún érkező Kovács K.-hoz került, aki kapásból kapu fölé lőtt.

A 79. percben Major lőtt távolról kapu fölé.

A 80. percben Barkóczi kapott a tizenhatoson belül labdát, majd lőtt kapura egy csel után, lövésébe a vendég kapus még bele tudott érni így centikkel a kapufa mellé vágódott a labda.

A 80. percben Koszovscsuk lőtt 20 méterről kapu fölé.

A 81. percben Kovács K. ment el a jobb szélen, majd középre ívelte a labdát, amit közelről Pálinkás fejelt kapura, Oroszi bravúrral védett.

Másképp is alakulhatott volna a mérkőzés, de összességében megérdemelten jutott tovább a Kecskemét, a vendégcsapat kihasználta NB I-es rutinját és érvényesítette a papírformát.

Pinezits Máté: Jó felfogásban, jó hozzáállással léptünk pályára. Azt sajnálom, hogy az első 15 perc után nem vezettünk, megvoltak a gólszerzési lehetőségeink. Egy jó első osztályú csapattal játszottunk, amely összességében megérdemelten jutott tovább, jó minőségű focit játszottak, de az eredményt túlzónak tartom. Lehet furcsa ilyet mondani egy 4-0-ás vereség után, de legalább annyi, de inkább több helyzetünk volt, mint a Kecskemétnek, jobb lett volna, ha néhány helyzetet gólra tudunk mi is váltani, úgy kicsivel jobb lett volna a szánk íze. A srácok mentek előre és abban a felfogásban fociztak, abban a stílusban, amiben gondolkodunk. Azt lehetett látni, hogy sebességben és minőségben mást képviselt a Kecskemét, mint amivel az NB II-ben találkozunk. Nem tudom elmarasztalni a csapatomat, mindenki tette a dolgát, helyzeteink, lehetőségeink, kapura lövéseink voltak. A Kecskemétnek gratulálok a továbbjutáshoz, további sok sikert kívánok nekik a folytatásban! Szeretném megköszönni a szurkolóink támogatását, akik ilyen időben is ennyien kijöttek és szurkoltak nekünk. A játékosok nevében mondhatom és az ő szavaikat is tolmácsolom, hogy nem tudjuk elégszer megköszönni azt, hogy mögöttünk állnak, nagyon sok erőt ad ez a játékosoknak.

Szabó István: A mérkőzés első 10 perce a hazai csapaté volt és nagy helyzetet hagytak ki ekkor. Ezt követően a játékfelfogásunk a jobb játékunk döntött, jobbak voltunk ellenfelünknél. Sok helyzetet dolgoztunk ki, jól játszottak a srácok, élvezték a játékot, magabiztosan jutottunk tovább. Furán nézne ki, ha a pálya talaját kifogásolnám, miközben 2 hónapja van új pályánk, azt vallom, hogy a pálya talajához is alkalmazkodni kell, úgy gondolom ez sikerült is, voltak szép kombinációs támadásaink. Nekünk sok minden összejött, a hazai csapatnak kevésbé, alakulhatott volna másképp is ez a mérkőzés. El kell ismerni, hogy a Kozármislenynek is voltak helyzetei, a jövőben szeretnénk elkerülni, hogy ennyi helyzete legyen az ellenfélnek. A csapatok nem győzni járnak Kozármislenybe, követem az NB II-es bajnokságot, és itt Kozármislenyben azért komolyabb csapatok is elbuknak.

Szerző

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük