2024-10-16

NB. II.: Élen a Misleny!

0

Ismét fantasztikus győzelmet aratott a város NB. II-es labdarúgócsapata. Íme a beszámoló a kozarmislenyfc.hu oldalról:

Kolorcity Kazincbarcika SC – Kozármisleny 2-3 (0-1)

Merkantil Bank Liga NB II-es bajnoki labdarúgó mérkőzés

Kazincbarcika, 500 néző

Vezette: Farkas T. Tartalék játékvezető: Sips T. Asszisztensek: Baghy Cs., Topálszki Sz.

Kolorcity Kazincbarcika SC: Fadgyas – Ternován (Herjeczki 73.), Polgár (Bacsa 81.), Debreceni Á., Demeter – Lucas, Varga J. – Pintér (Pethő 57.), Kártik (Katona 81.), Bódi Á. (Ferencsik 81.) – Szabó M.

Vezetőedző: Erős Gábor

Kozármisleny: Oroszi – Schuszter (Beke 79.), Vajda, Rácz, Turi – Horváth D., Major – Horváth K. (Cipf 57.), Kirchner (Pesti 79.), Kiss B. (Kócs-Wasburn 57.) – Horváth P. (Debreceni Z. 69.)

Vezetőedző: Pinezits Máté

Gólszerzők: Lucas 49., Katona 87. illetve Kirchner a 17., Kirchner 70., Kócs-Washburn 78. percben.

Sárga lap: Horváth K. 10., Major 91. percben.

A Kazincbarcika mumus csapatunknak számított, hiszen az eddigi 4 bajnoki mérkőzés mindegyikén a borsodiak nyertek, sőt a Kozármisleny gólt sem tudott szerezni ezidáig, miközben a Barcika 7-szer is betalált.

A nagy távolság és a hazai pálya előnye miatt is a jó formában lévő Kazincbarcika számított a mérkőzés esélyesének, de szerencsére nem mindig ez számít a labdarúgásban, hiszen Kirchnerék szerették volna folytatni jó szereplésüket és pontokért érkeztek Kazincbarcikára is.

A 10. percben egy hazai szabadrúgás után Polgár fejelt kapunkba, de a játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot.

A 16. percben Bódi lövését védte Oroszi.

A 17. percben Horváth K. passza után Kirchner tizenhatos közeléből a jobb alsóba bombázott. 0-1.

A 22. percben Pintér végezhetett el jó szögből szabadrúgást, a sorfalról levágódó labda Bódi elé került, akinek lövését Oroszi fogta.

A 33. percben Bódi szögletére érkezett Debreceni, de egy kicsivel lemaradt a labdáról így védőink felszabadítottak.

A 36. percben egy gyors mislenyi kontra végén Horváth Péter lőtt tizennégy méterről, de Fadgyas vetődve védett.

A 40. percben Bódi jobboldali szabadrúgását követően Kártik fejelt centikkel a jobb kapufa mellé. 

A 42. percben Bódi veszélyes szöglete után Varga kanalazott bele a labdába az ötösön belül, de Oroszi hárított.

Az első félidő a jó formában lévő Kirchner Krisztián góljának köszönhetően 1-0-ás Kozármisleny előnnyel ért véget. A hazai csapat sok szöglet és pontrúgás után sem tudta bevenni a mislenyi kaput, Oroszi István jól helyettesítette a kisebb sérülés miatt hiányzó Lékai Somát.

A 47. percben gyors mislenyi kontra végén Horváth Kevin a kapufát találta el tizenhárom méterről.

A 49. percben Szabó  M. jól adott középre Lucasnak, aki 12 méterről a kapuba lőtt, 1-1.

A 60. percben Szabó M. baloldali lövését hárította Oroszi.

A 67. percben Lucas lövése kerülte el a Kozármisleny kapuját.

A 70. percben Kirchner góljával ismét vezetést szereztünk. Kirchner hozta fel a labdát, majd Kócs-Washburnhoz passzolt, aki visszatette neki a játékszert, Kirchner pedig 10 méterről a kapu bal oldalába lőtt, 1-2.

A 74. percben Cipf lőtt kapura egy gyors ellentámadás végén, Fadgyas szép védést bemutatva hárított.

A 75. percben Kártik lövését fogta meg Oroszi.

A 78. percben Cipf futott el a bal oldalon, remekül adott középre, az érkező Kócs-Washburn pedig 13 méterről a bal felső sarokba bombázott, 1-3.

A 87. percben Herjeczki beadását Katona 5 méterről fejelte a bal felső sarokba. 2-3.

A 91. percben még a Kazincbarcikának volt egy nagy helyzete, Katona újabb lövése azonban kapufát talált.

Nagyszerű győzelmet aratott a Kozármisleny, hiszen a Barcika idén remekül szerepel, többek közt a Diósgyőr sem tudta legyőzni őket a rendes játékidőben MOL Magyar Kupa mérkőzésen.

Gratulálunk a csapat szervezett és taktikus játékához, az idegenbeli 3 gólhoz, amely azt is jelenti, hogy a HR-Rent Kozármisleny vezeti a Merkantil Bank Liga NB II tabelláját!

Nagy gratuláció a CSAPATNAK ÉS A SZAKMAI STÁBNAK!

Ne feledkezzünk meg Kirchner Krisztiánról sem, aki ismét duplázott és 8 mérkőzésen szerzett 10 góljával továbbra is vezeti az NB II góllövőlistáját!

Erős Gábor: Kellett sétálni a meccs után, hogy ne mondjak olyat, amit később megbánnék. Esetünkben em szabad feljutásról beszélni, mert az NB II nagyon kiegyensúlyozott bajnokság, két lábbal a földön kell maradni. Négy győzelem után kikaptunk, nem mondom, hogy ez óriási probléma, csináljuk a dolgunkat, de közben jöhet pofon. A játék rendben volt, de az a csapat, amelyik hazai pályán hármat kap, az nem érdemel győzelmet. Gratulálok a Kozármislenynek, nem érdemtelenül nyertek, hiába volt sok helyzetünk, még az utolsó percekben is kapufa, ma kifelé pattantak a lövések. A Barcikával szeretnénk bennmaradni, nyugodtan építeni a fiatalokat.

Pinezits Máté: Nehéz újat mondani, hétről hétre csak szuperlatívuszokban tudunk a srácokról beszélni,az elmúlt napok történései és az arra adott reakció pedig csak tovább növelte a csapat iránti amúgy is magas tiszteletünket! Rúgtunk három szenzációs gólt és 0:1-nél rögtön kapufával kezdtük a második félidőt, de el kell ismerni, hogy ellenfelünk jól futballozott, voltak szakaszai a mérkőzésnek, amikor csúsznunk-másznunk kellett egymásért! Tudtuk, hogy a bajnokság egyik legerősebb csapatával játszunk, így okosan kellett megválasztani a fegyvernemet. Éreztük az otthoniak szeretetét, a helyszínen szorítók hangját pedig hallottuk, köszönjük szépen mindenkinek, hogy velünk lélegeztek, nagyon kellett!

Szerző

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük