2024-10-18

NB. II.: Döntetlen Ajkán

0

1-1-es döntetlent játszott NB. II-es labdarúgócsapatunk Ajkán – írja a kozarmislenyfc.hu.

FC Ajka – Kozármisleny 1-1 (1-0)

Merkantil Bank Liga NB II-es bajnoki labdarúgó mérkőzés

Ajka, 700 néző

Vezette: Jakab Á. Tartalék játékvezető: Horváth P. Asszisztensek: Sinkovicz D., Nagy V.

FC Ajka: Szabados – Tóth G., Tar, Jagodics, Garai – Sejben, Kenderes (Docsecz 79.) – Kovács N., Zsolnai, Borsos (Nagy K. 88.) – Szarka (Pantovic 79.)

Vezetőedző: Schindler Szabolcs

HR-Rent Kozármisleny: Lékai – Beke (Kiss B. 46.), Vajda, Rácz, Turi (Debreceni 83.) – Horváth D., Major – Horváth K. (Koszovscsuk 67.), Kirchner, Cipf (Lépő 93.) – Kócs-Washburn (Horváth P. 67.)

Vezetőedző: Pinezits Máté

Gólszerző: Borsos 3. illetve Horváth P. 71. percben.

Sárga lap: Zsolnai 88. illetve Cipf 65., Rácz 91. percben.

Voltak hiányzói a HR-Rent Kozármislenynek, a sérült Nagy Erik és Kozics Barna és Hegedűs Levente mellett betegség miatt hiányzott Schuszter Ronald, Pesti Zoltán és a csapatkapitány Gajág Gergő is.

Hazai szempontból nagyon jól kezdődött a találkozó, már a 3. percben vezetést szereztek Schindler Szabolcs tanítványai. Tóth G. jobb oldali beadását Beke fejelte középre, Sejben 17 méteres lövése a bal kapufáról kipattant, de Borsos közelről pofozta a hálóba a labdát. 1-0.

A 11. percben Cipf a 16-os sarkáról befele cselezett, majd lövése kapu fölé szállt.

A 13. percben Major lövését blokkolták.

A 15. percben Cipf bal oldalról élesen belőtt labdája ment el a kapu előtt keresztbe.

A 24. percben Kirchner a 16-oson belülről adott be Kócs-Wasburn irányába, de szögletre mentettek előle.

A 31. percben a kilépni igyekvő Kócs-Washburn elől tisztáztak az ajkai védők.

A 33. percben Tóth G. futott be a védőink mögé Kovácstól kapta a labdát, majd centerezését Vajda tisztázta Szarka elől.

A 41. percben Zsolnai bal oldali beadását Turi rúgta szögletre az érkező Kovács elől.

A 42. percben veszélyes szöglet érkezett a kapunk elé, Borsos közelről fejelt kapu mellé.

Korán vezetést szerzett az Ajka, ami nagyban befolyásolta a mérkőzés képének alakulását. A hazaiak szervezetten védekeztek, a mislenyi labdarúgók pedig próbáltak támadni, feltörni az ajkai reteszt.

A 46. percben Szarka ugratta ki Borsost, aki befelé cselezett, majd kisodródva lőtt, 10 méteres kísérletét Lékai kiütötte.

Az 58. percben Horváth D. lőtt távolról a hazai kapu fölé.

A 61. percben közel jártunk az egyenlítéshez. Turi beadását az egyik védő veszélyesen csúsztatta hátrafelé, a hazai kapus vetődve védett, a kipattanó Horváth D. elé került, aki egyből kapura lőtt, de blokkolták a közeli kísérletet.

A mérkőzés ezen szakaszában csapatunk irányította a mérkőzést, nyomást gyakoroltunk a hazaiakra, kapujuk elé szegeztük őket és sok szögletet rúghattunk.

A 69. percben Kovács távoli lövése kerülte el Lékai kapuját.

Ezúttal is remekül cserélt Pinezits Máté, hiszen ismét cserejátékosok hozták össze az egyenlítő gólunkat. A 71. percben a szünetben becserélt Kiss Balázstól kapta a labdát a pár perccel korábban beálló Koszovscsuk, akinek beadása után a szintén csereként pályára lépő Horváth P. a jobb alsó sarokba csúsztatta. 1-1.

A 72. percben Szarka lövése alig ment a mislenyi kapu mellé.

A 73. percben veszélyes beadás ment el a kapunk előtt keresztbe.

A 75. percben Szarka 5 méterről fejelt a kapunk mellé.

A 77. percben szép bal oldali mislenyi akció után Kirchner középről, 15 méterről lőtt, de pontatlanul célzott és nem talált kaput.

A 80. percben Koszovscsuk passzolt Kirchnerhez, aki az alapvonal közeléből középre passzolt, de a védők tisztázni tudtak.

A 85. percben kavarodás volt a kapunk előtt, veszélyes szituációban nem találta el a labdát az egyik hazai támadó.

Egy masszív csapat otthonában szereztünk értékes pontot. A hazai csapat nemcsak a vezetése idején, de később 1-1- után is mélyen visszaállva védte a kapuját, nem szerettek volna területet hagyni Kirchneréknek.

Csapatunk szinte végig támadott, de nyilván egy ilyen betömörülő védelmet nem könnyű feltörni, azonban ismét a jó cseréknek köszönhetően összejött az egyenlítés.

Ezt követően mindkét csapat szerezhetett volna újabb gólt is, de nem született több találat így maradt a döntetlen, idegenben mindig jó az „iksz”, így nem lehetünk elégedetlenek, főleg a látottak alapján, ezúttal is jó benyomást keltett a csapat!

Pinezits Máté: A mérkőzés nagy részében labdával uralni tudtuk a területeket, stílusunknak megfelelően kezdeményezően, dominánsan, nagy fölényben játszottak a srácok egy rutinos, jó csapat ellen. Mindent elmond a játékosaink karakteréről, hogy álmos kezdés után gyakorlatilag a mérkőzés végéig a győzelemért fociztunk, ugyanakkor el kell ismerni, hogy a végén az ellenfélnek is megvolt a meccslabdája. Óriási köszönet és nem tudunk elég hálásak lenni a kozármislenyi szurkolóknak, hogy hazai pálya hangulatot varázsoltak nekünk.

Szerző

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük