2024-10-18

A már meglévő és az épülőben lévő sportlétesítményei miatt sokan irigyelik a baranyai nagyközséget.
A gázzal fűthető, fedett műfüves focicsarnok már kész, a pálya 20×40 méteres, az ülőhelyi lelátó 150 fős, az eredményjelző is elkészül még ezen a héten. Elsősorban a helyi öt utánpótláscsapat használja, óránként 10 ezer forintért ki is adják. Naponta három órával a kozármislenyi sportkör rendelkezik, hattal és a teljes hétvégével az építtető budapesti kft., utóbbi viseli az üzemeltetési költségeket is.

A beruházás a novemberben elkészülő két öltözővel együtt öt- venmilliós, az önkormányzatnak és a sportkörnek azonban egy fillérjébe sincs. A kft.-vel földhasználati szerződést kötöttünk, sikerült számunkra jó megállapodást kiharcolni – mondja Feleki Attila, a Kozármisleny SE elnöke.
Még nagyobb dobás az 500 férőhelyes, 28×45 méteres küzdőtérrel, 10 méteres belmagassággal rendelkező, impozáns sport- csarnok. Májusban kezdték el építeni és január 31-én kellene átadni (az ütemet eddig tartják),
pályázati pénzből készül, méretei és a különleges német linóleum borítás miatt nemzetközi mérkőzések lebonyolítására is alkalmas lesz. Az eredeti kiírás szerint 560 millió forintba került volna, de végül is 400-ból megépül. Az önkormányzatnak 15 esztendőn át évi 15 milliót kell áldozni rá, de ebben benne van a teljes rezsiköltség.
Az amúgy is nagyon jól kinéző szabadtéri focipálya szintén pályázati pénzből tavaszra villanyvilágítást kap, és mellette lábtenisz-játékteret is kialakítanak.

Az egy kicsit elszomorít, hogy amíg a sportlétesítményeink miatt bármelyik idelátogató idegentől rengeteg dicséretben részesülök, addig a helyi lakosok nem méltányolják eléggé a munkámat— említi Feleki Attila, aki tizenkét esztendeje dolgozik a sportban. Akkor még egy, gyenge minőségű pályájuk volt (a víztoronynál), és csupán a labdarúgó-szakosztályt működtették, 30 sportolóval. Ma ötféle sportággal próbálkoznak, az igazolt versenyzőik száma pedig 350.

Forrás: Dunántúli Napló – 2006.10.04.

Szerző

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük